Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“Met overtuiging de wedstrijd ingaan”

Vrijdagavond speelt FC Twente Vrouwen de uitwedstrijd tegen Excelsior Rotterdam. Het wordt voor beide teams het derde competitieduel. In aanloop naar het uitduel blikken we vooruit met Marisa Olislagers, de 20-jarige middenvelder kwam over van ADO Den Haag en is bezig naar haar eerste seizoen in Enschede. 

12321921
“Het is heel fijn om te spelen met Kika."

FC Twente Vrouwen speelde afgelopen vrijdag een wedstrijd om de Eredivisie Cup, 0-1 winst bij vv Alkmaar. Over de hele wedstrijd gezien was Olislagers kijkt tevreden terug. “We hadden de hele wedstrijd een overwicht, we waren alleen op bepaalde momenten te chaotisch.” 

Vorige week kwam Kika van Es als versterking naar FC Twente. De Oranje internationaal kwam over van Everton. Olislagers: “Het is heel fijn om te spelen met Kika. Zij is heel duidelijk in de coaching en ze heeft veel ervaring. Eigenschappen die dit team goed kan gebruiken”, vertelt Olislagers.

Excelsior Rotterdam wacht nog op haar eerste overwinning. Het relatief jonge team verloren van sc Heerenveen (2-0) en ADO Den Haag (1-0). Voor de Eredivisie Cup verloor de ploeg met 5-0 van PSV. Olislagers: “Ik verwacht dat wij de bovenliggende partij zijn. We moeten die wedstrijd winnen en er met overtuiging ingaan.” Olislagers kijkt uit naar de wedstrijd. “We trainen hard, hebben plezier en we weten elkaar steeds beter te vinden.”

Excelsior Rotterdam – FC Twente Vrouwen, aftrap 19.30 uur, wordt gespeeld in stadion Woudestein.