Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“Met lege handen, in onze situatie wel erg zuur”

Na afloop van de nederlaag in Amsterdam, overheerste de teleurstelling en het gevoel dat er meer inzat. Holla, Tighadouini en Pusic waren het erover eens. FC Twente begon slecht, herpakte zich en voelde dat er wat te halen was in Amsterdam. De penalty gooide echter roet in het eten en maakte dat de ploeg zonder punten terugreist naar Enschede. 

Zuur

“We hadden vooraf aangegeven dat we een storm konden verwachten en die moesten zien te overleven”, geeft Pusic – die de geschorste Verbeek verving - zijn kijk op het duel. “We begonnen niet goed, kregen gelijk vanuit de omschakeling een goal tegen. Daarna miste Ajax een aantal kansen. Na een kwartier wisten wij ons te herpakken. Er werd gespeeld volgens de gemaakte afspraken, de spelers durfden meer, ballen werden opgeeist en via uitbraken kregen we schotkansen. We waren alleen voorin niet doortastend genoeg. Halverwege is het dan 1-0. Na rust waren we een aantal keer gevaarlijk. Een van die kansen hebben we benut. Dat gaf een boost. De groep bleef compact spelen en je weet dat er nog van alles kan gebeuren. Dat krijg je een penalty tegen. Ik heb de beelden teruggezien en vond dat het geen strafschop was. Na de 2-1 hoop je nog een goal te maken via een uitbraak of een spelhervatting. We werden twee of drie keer gevaarlijk. Maria, die uitstekend debuteerde, kwam een aantal keer goed door. We bleven proberen, strijden en knokken voor een goed resultaat. Helaas is dat niet gelukt. Toch geeft het spel hoop en energie richting volgend week.”

Danny Holla: “Volgende week thuis winnen”

“Ja, zonde. Ik denk dat we de eerste 10 minuten niet goed spelen. Zo wil je niet beginnen”, analyseert Holla na afloop. “Maar daarna pakken we de wedstrijd goed op en gaan we beter voetballen. Dat voel je ook in het veld. Dan is het vervelend dat met zo’n moment – die penalty – de wedstrijd beslist wordt. Die is wel heel makkelijk gegeven. Nu staan we met lege handen en dat is onze situatie wel heel erg zuur. We hebben goed gespeeld, niet kansloos verloren, maar nu volgende week thuis winnen.”

Adnane Tighadouini: “Steeds net niet”

“Dit is absoluut teleurstellend”, reageerde Tighadouini na afloop van de nipte nederlaag uit bij Ajax. “We komen goed terug en we geloven erin.” Tighadouini zelf tekende voor de gelijkmaker na een goede assist van Tom Boere. “Ik zag dat ie het duel won - hij is sterk - en ik riep. Hij geeft ‘m goed en ik schiet ‘m binnen. Zelf had ik in de wedstrijd misschien een paar keer moeten afleggen.” Een penalty voor Ajax gooide uiteindelijk roet in het eten. “Die strafschop was onterecht, dat maakt deze nederlaag nog zuurder. We moeten punten gaan pakken. Het is steeds net niet. Dan maar zondag tegen Sparta. Dan moeten we winnen.”

Zondag speelt FC Twente het belangrijke duel thuis tegen Sparta. Ben jij erbij? 

Kaartinformatie Sparta-thuis

Foto's: Ron Jonker