Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“Met durf en lef spelen”

Queensy Menig keert dit weekend terug in de wedstrijdselectie bij FC Twente. De aanvaller ontbrak afgelopen duels vanwege corona, maar is morgen tegen Ajax weer beschikbaar. In aanloop naar het treffen in de Johan Cruijff ArenA de vooruitblik met trainer Ron Jans.

Ron%20jans
"Het gaat erom wat wij doen."

"Een grote wedstrijd”, vertelt Ron Jans. “Er wordt gesproken dat Ajax te weinig weerstand krijgt in de Nederlandse competitie, maar wij willen bewijzen dat ze wel weerstand kunnen krijgen in de Eredivisie. Dat is onze taak. Ajax doet het hartstikke goed en het is mooi om naar te kijken, maar het gaat erom wat wij doen. Wij moeten erin geloven en met durf en lef spelen, dan kan er misschien een verrassing uitrollen.”

Selectie FC Twente
“Queensy was blij dat hij deze week weer bij de groep was”, vertelt Jans. ”Hij heeft vanaf zaterdag alles mee kunnen trainen en hij heeft de week prima doorstaan.” Naast de terugkeer van Menig kan Ron Jans nog niet beschikken over Dario Dumic en Nathangelo Markelo. Beiden komen terug van een blessure en hebben al delen van de groepstraining meegedaan. De wedstrijd tegen Ajax komt voor hen te vroeg. “Ook met Jayden Oosterwolde gaat het de goede kant op, maar ook hij is er nog niet bij”, aldus Jans.  

Wout Brama speelt tegen Ajax zijn 250e Eredivisiewedstrijd voor FC Twente. 

Ajax – FC Twente, aanvang 20.00 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout. 

De wedstrijd is live te zien op FOX Sports 1, bij o.a. KPN (kanaal 14), Ziggo (kanaal 421) en T-Mobile (kanaal 150) zonder extra abonnement beschikbaar.