Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Meer perspectief voor de komende maanden

Beste FC Twente-supporter,

Maandagavond tijdens de persconferentie vertelden Mark Rutte en Hugo de Jonge dat kwetsbaren minder vaak besmet raken en de druk op de gezondheidszorg afneemt. We mogen op 31 maart wellicht weer naar een terras en evenementen kunnen met behulp van negatieve (snel)testuitslagen misschien ook snel heropend worden. Het kabinet heeft plannen voor een corona-app, hetgeen meer vrijheden biedt voor personen die gevaccineerd zijn, negatief getest zijn of onlangs corona hebben gehad en hierdoor immuun zijn. Bij de experimenten met publiek bij N.E.C. en Almere City klinken de allereerste resultaten hoopgevend. Het volledige onderzoek wordt binnenkort gepresenteerd. Bijna 130 wedstrijden die aan het begin van het seizoen met beperkt publiek zijn gespeeld zijn uitstekend verlopen. Dankzij alle protocollen en investeringen zijn er geen gevallen bekend van personen die in een stadion besmet zijn geraakt. Dit blijkt ook uit de evaluaties van gemeenten, politie en auditteam Voetbal en Veiligheid. Met al deze oplossingen moeten we snel weer met (beperkt) publiek kunnen spelen. Betaald voetbal draait om het publiek, FC Twente kan en wil niet zonder. De KNVB en de clubs onderhouden met het kabinet intensief contact over de terugkeer van het publiek in de stadions en alle kansen en mogelijkheden die dit proces kunnen versnellen. We kunnen eigenlijk niet meer wachten.
Deze week zijn we begonnen met het versturen van alle seizoen- en Premium Seatskaarten en de brief met de uitleg om eventueel af te zien van de tegemoetkoming. De eerste supporters hebben deze reeds ontvangen. Uiterlijk zaterdag 19 maart dienen alle kaarten en brieven bezorgd te zijn.

 fdx8010

Eerste selectie

Na het gelijke spel in de derby tegen Heracles Almelo, werden ook tegen Willem II de punten gedeeld. Na de 1-0  van Jesse Bosch maakte Vangelis Pavlidis tien minuten voor het einde de 1-1. Jammer dat de ploeg van Ron Jans de overwinning niet over de streep wist te trekken. Jans is niet van de excuses, maar hij heeft natuurlijk gelijk als hij zegt dat de ploeg de laatste tijd te veel spelers moet missen. Komende zaterdag tegen AZ in Alkmaar zijn er gelukkig alweer nieuwe kansen voor een goed resultaat. Dat is geen gemakkelijke opgave. AZ doet al jaren mee in de top van Nederland en dit seizoen is de ploeg nog volop in de race voor de tweede plaats op de ranglijst. Gezien onze goede resultaten tegen de topploegen acht ik een verrassing echter zeker niet uitgesloten.
Assistent-trainer Ivar van Dinteren gaat een dezer dagen zijn contract verlengen en daarmee is de technische staf voor volgend seizoen compleet.

FC Twente/Heracles Academie

De samenstelling van de trainersstaf bij de FC Twente/Heracles Academie voor het seizoen 2021/2022 krijgt ook steeds meer vorm. Na contractverlengingen voor Olivier Amelink, Jeffrey de Visscher, Kevin Swarthoff, Michel Veurink en Lorenzo Müller binden ook Thomas Tijhuis en Daan Jalving zich langer aan de academie. Eerder werden Wouter Stronks, Jord Roos en Matthijs Blijham al vastgelegd.
Thomas Tijhuis en Daan Jalving zijn naast hun rol als trainer/coach bij respectievelijk Onder 12 en Onder 13 tevens studiecoördinator. Trainer/coaches Olivier Amelink en Nicky Kuiper zijn toegelaten tot de trainerscursus UEFA A.

FC Twente Vrouwen

Afgelopen week hervatte FC Twente Vrouwen de Pure Energie Eredivisie met een gelijkspel (0-0) tegen ADO Den Haag en een eenvoudige zege (7-0) tegen Excelsior. Vanavond treft de ploeg van Tommy Stroot sc Heerenveen. Wil FC Twente kans blijven maken op de titel dan is een overwinning zeer gewenst, dit is een mooie uitdaging.

#IkMisOe Matchdaypakketten

Ook voorafgaand aan AZ – FC Twente hebben weer veel supporters een #IkMisOe Matchdaypakket besteld. Deze week zijn de broodjes Twenteham met beugels Grolsch en frisdrank ingepakt en ze worden morgen afgeleverd. Hopelijk voelt de ploeg van Ron Jans morgenavond toch ‘een beetje’ van die extra steun. Het is wellicht de goden verzoeken, maar FC Twente verloor nog nooit een wedstrijd tijdens de #IkMisOe Matchdaypakketten-actie.

FC Twente, scoren in de wijk 

FC Twente, scoren in de wijk is lid geworden van het European Football for Development Network (EFDN). Hiermee wil de stichting kennis en ervaringen delen met andere clubs in Europa over MVO-beleid en maatschappelijke projecten. Ook bekijkt de stichting de mogelijkheden om te participeren in Europese subsidietrajecten om maatschappelijke projecten te kunnen financieren en hiermee kwetsbare groepen in de regio te kunnen blijven ondersteunen.

Beste mensen, blijf gezond!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur