Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“Meer gewapend zijn als het tegenzit”

FC Twente gaat zaterdagavond op bezoek bij Fortuna Sittard. Kik Pierie ontbreekt in Limburg, net als de geschorste Jayden Oosterwolde. Pierie heeft een blessure aan zijn hamstring en komt dit seizoen niet meer in actie. In aanloop naar dit uitduel de vooruitblik met trainer Ron Jans.

20210319 sc%20heerenveen fct 12131

Afgelopen zondag kon FC Twente tegen FC Utrecht terugkijken op een goede eerste helft, maar was het na rust niet goed. “Na de 1-1 hebben we het niet goed gedaan”, zegt Jans. “We moeten meer gewapend zijn als het in wedstrijden tegen zit. We moeten de dingen blijven doen die we hebben afgesproken en na een tegenslag niet opeens alles loslaten”, vervolgt Jans.

“Als we het toch over die achtste plaats op de ranglijst hebben, het is eigenlijk wonderlijk dat we daar nog voor in beeld zijn. We hebben zo veel kansen gemist, dan moeten we daar nu ook maar gebruik van maken. We hebben nog vier wedstrijden te gaan en als je er een wint, dan win je er meer”, zegt Jans. “Laten we daar dan geen week meer mee wachten.”

Selectie FC Twente
Kik Pierie komt dit seizoen niet meer in actie. De verdediger liep zondag tegen FC Utrecht een hamstringblessure op. Jayden Oosterwolde ontving in dat duel zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is geschorst. Wout Brama en Luka Ilic zijn weer inzetbaar en maken tegen Fortuna Sittard hun rentree in de selectie.

Fortuna Sittard – FC Twente, aanvang 18.45 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Laurens Gerrets.