Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Marisa Olislagers kijkt uit naar halve finale tegen ADO

Vorig seizoen droeg Marisa Olislagers het shirt van ADO Den Haag, zaterdag speelt ze met FC Twente Vrouwen in de halve finale van de beker tegen haar oude club. Inzet is een plek in de finale van de KNVB Beker. In aanloop naar het treffen de vooruitblik met Olislagers.  

Ave 0436

Nadat afgelopen week de interlands op het programma stonden, hervatte FC Twente Vrouwen gisteren de voorbereiding op het bekerduel. Olislagers maakte deel uit van de selectie van Oranje onder 23 en nam het op tegen België, 5-3 zege. Olislagers speelde de hele wedstrijd. “Het was fijn om weer een interland te spelen met Onder 23”, vertelt Olislagers. “Het was al weer een jaar geleden dat we een wedstrijden speelden met dit team en ik vind het altijd een eer om voor je land te spelen.”

“We willen prijzen winnen."

Nadat FC Twente Vrouwen op Eerste Paasdag de finale om de Eredivisie Cup verloor van Ajax, gaat de focus de komende periode volledig op de play-offs en de beker. “We spelen de komende weken alleen maar topwedstrijden”, vervolgt Olislagers. “We willen prijzen winnen en weten wat we daarvoor moeten doen. Dat de halve finale tegen ADO Den Haag is, is wel speciaal. Ik heb er altijd gespeeld en veel meiden spreek ik nog. Voor de competitie hebben we dit seizoen twee keer tegen ADO Den Haag gespeeld en daarin we het echt lastig.” 

De thuiswedstrijd ging verloren en uit werd gelijkgespeeld.  “Ook in de play-offs spelen we nog twee keer tegen hen. Ik wil nu wel van ADO winnen, ook om niet al de reacties van mijn oude ploeggenoten aan te hoeven horen”, lacht Olislagers. “ADO heeft een ploeg die heel fysiek kan spelen en de duels aan gaat. Normaal kunnen wij dat ook, maar in die wedstrijden tegen ADO lukte ons dat niet. We moeten klaar zijn voor zaterdag, en daar voetballend het juiste tegenover zetten.”  

FC Twente Vrouwen - ADO Den Haag, aanvang 16.30 uur, is zaterdag live te zien op ESPN.