Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Marino Pusic vertrekt bij FC Twente

De wegen van FC Twente en trainer Marino Pusic gaan scheiden. De 47-jarige Pusic is sinds 2015 werkzaam bij de club en vertrekt per direct.  

Marino pusic

Technisch directeur Ted van Leeuwen: "Afgelopen seizoen hebben we onze belangrijkste doelstelling gerealiseerd, de terugkeer naar de Eredivisie. Marino Pusic heeft een grote rol gespeeld in het behalen van deze titel. Dat was een moeilijke opgave onder moeilijke omstandigheden. FC Twente is Marino Pusic daarvoor grote dank verschuldigd. 
De club en Marino zitten niet op dezelfde lijn betreffende de voetbalfilosofie en de uitvoering daarvan. Daarom scheiden onze wegen. Uiteraard is het geen gemakkelijke beslissing."

Marino Pusic kwam in het najaar van 2015 naar FC Twente. Pusic vervulde de rol van assistent-trainer onder de hoofdtrainers René Hake en Gertjan Verbeek. Na het vertrek van Verbeek werd Pusic eind vorig seizoen hoofdtrainer in Enschede. Dit seizoen behaalde FC Twente onder zijn leiding de titel in de Keuken Kampioen Divisie en keerde daarmee terug in de Eredivisie.