Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"Luka schildert de bal in de lange hoek, geweldig"

De laatste uitwedstrijd van 2020 werd zaterdagavond winnend afgesloten, 1-2 zege bij VVV. Na afloop keken aanvoerder Wout Brama en trainer Ron Jans e Luka Ilic en Vaclav Cerny terug op de avond in Venlo. 

Fdx 1002

Na een sterke eerste helft ging FC Twente met een 0-1 voorsprong de rust in. Gezien het spelbeeld had de ruststand hoger uit moeten vallen. Brama: "Zeker als je de eerste helft bekijkt, we creëerden kans na kans en in de tweede helft wordt het een iets ander verhaal. De 0-2 was een fantastische goal, maar daarna kregen we uit het uit het niets de 1-2 tegen. Daarna wordt het ook nog billenknijpen, ze gingen met een extra spits spelen en lang ballen spelen. Dan kan zo'n zo verkeerd vallen. We hadden vanavond een ruimere zege moeten behalen, maar drie punten zijn altijd welkom."

Ron Jans sloot zich aan bij zijn aanvoerder. “Uiteindelijk een zwaar bevochten zege, terwijl je vandaag minimaal vier doelpunten had moeten maken. In de eerste helft speelden we na de beginfase heel goed. We moesten op dat moment ruim voor staan. Op het laatst kan het zelfs nog 2-2 worden. We schoten vandaag wel, maar niet goed genoeg. Ik ben wel gewoon hartstikke blij met het resultaat. Vorige week speelden we goed, maar verloren we nu. Nu wisten we wel de drie punten te pakken. We hebben verdiend gewonnen.” 

"Hij verovert de bal ook zelf, dat is echt geweldig. Dat is onze speelstijl.” 

Danilo zette FC Twente op voorsprong met een geplaatste bal van dichtbij, zijn elfde goal van dit seizoen. “Daarbij kun je de rust en de techniek zien waarover hij beschikt. Het is ook niet de eerste keer dat hij zo scoort. Een uitstekende goal. Alleen zijn we vaker wel vaker in de positie geweest om te scoren.” De mooiste treffer van de avond kwam op naam van Luka Ilic. Hij schoot van grote afstand de bal in de kruising. “Luka schildert die bal in de lange hoek, geweldig. Hij verovert de bal ook zelf, dat is echt geweldig. Dat is onze speelstijl.” 

Foto's: Frank Hillen