Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

​Luka Ilic naar FC Twente​

Luka Ilic maakt de overstap naar FC Twente. De 21-jarige Servische middenvelder wordt tot aan het eind van dit seizoen gehuurd van Manchester City. Ilic sluit volgende week aan bij de selectie. 

Luka ilic
"Trots gevoel dat een grote club als FC Twente zich meldde."

Luka Ilic: “Ik kijk enorm uit naar deze stap. Toen FC Twente onlangs kwam kende ik geen twijfel, een trots gevoel dat een grote club als FC Twente zich meldde. Ik ken de club sinds de tijd dat Dusan Tadic er speelde, ik was nog jong en de wedstrijden waren live in Servië op televisie. Afgelopen jaar bij NAC heb ik ook van Nacho veel gehoord over FC Twente. Afgelopen weken heb ik de wedstrijden live op internet gevolgd en fijne gesprekken met de trainer gehad. Volgende week hoop ik aan te sluiten bij de groep, ik kijk er echt naar uit.” 

Jan Streuer: “Na het vertrek van Giorgi Aburjania wilden we nog graag een linksbenige middenvelder aan de selectie toevoegen. Luka is een talentvolle creatieve voetballer en kan op meerdere posities op het middenveld spelen. Luka kent het Nederlandse voetbal goed, het is mooi dat we hem bij de selectie hebben.”  

Over Luka Ilic
Luka Ilic, international van Servië Onder 21, kwam de afgelopen twee seizoenen op huurbasis uit voor NAC Breda. Hij speelde 45 officiële wedstrijden voor NAC en scoorde daarin zeven keer. In eigen land speelde Ilic in de jeugd van Real Nis en debuteerde in 2017 in het eerste elftal van Rode Ster Belgrado.   

De transfer zal definitief worden afgerond wanneer de tewerkstellingsvergunning is afgegeven. Daarna is Luka Ilic speelgerechtigd voor FC Twente.