Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“Lijn doortrekken”

Zondagmiddag trapt FC Twente in het nieuwe jaar af met de uitwedstrijd tegen MVV Maastricht. Marino Pusic kan weer beschikken over Javier Espinosa. De Spaanse middenvelder was eerder in de week afwezig vanwege griep.

Marino pusic

FC Twente sloot 2018 op een goede manier af. De laatste drie competitieduels werden gewonnen en de kwartfinale van de KNVB Beker werd bereikt. “Als je zo geëindigd bent dan wil je de lijn doortrekken in het nieuwe jaar”, vertelt Pusic. “We weten dat we wel stabieler moeten worden, over langere periodes in de wedstrijden.” Eerder dit seizoen won MVV in Enschede van FC Twente (0-1). “We hebben gemerkt dat MVV een degelijke ploeg is en we weten dat het geen eenvoudige wedstrijd wordt. We moeten gewoon weer flink aan bak. MVV is een stevige middenmoter en zij hebben de ambities om de play-offs te halen.” 

Espinosa

Javier Espinosa, die afgelopen week ontbrak in de oefenduels, is op de weg terug. “Javier is er een paar dagen uit geweest met griep en heeft vandaag weer getraind”, geeft Pusic aan. “Ik ga ervan uit dat hij er zondag weer bij kan zijn.” Net als Smith en Zekhnini. “Uit voorzorg speelden zij dinsdag niet tegen Leverkusen, dat was voor hen een dag te vroeg en zij speelden woensdag tegen SF Lotte. Daarna hebben ze deze week weer goed kunnen trainen.”

Assaidi 

Oussama Assaidi maakte woensdag na een lange periode zijn rentree. De aanvaller zal zondag tegen MVV nog geen deel uitmaken van de selectie. “Oussama heeft zijn eerste minuten gemaakt en het is fantastisch om hem terug te zien, maar we moeten ook voorzichtig en geduldig zijn”, aldus Pusic, die aangaf dat Haris Vuckic komende week voor het eerst enkele onderdelen van de groepstraining mee zal doen.

Rafael Ramos, Ulrich Bapoh en Alexander Laukart , die voor de winterstop kampten met een blessure zijn op de weg terug, maar zijn er zondag nog niet bij. “Zij zitten in de opbouwfase.”

Zaterdagmiddag werkt de selectie de afsluitende training af richting het duel met MVV.

MVV – FC Twente, aanvang 14.30 uur, staat zondag onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom.