Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"Lekker om zo eerste wedstrijd van nieuwe jaar te winnen"

Trainer Ron Jans was zaterdagavond zeer tevreden met het optreden van zijn ploeg. Hij zag zijn spelers met veel energie voor de dag komen tegen FC Emmen (1-4).

Imgl9323

Overwinning in Emmen

“De eerste tien minuten waren wat moeizaam, maar het is dan heel mooi dat je daarna heel effectief bent en deze wedstrijd verdiend wint.” De 0-1 was van Vaclav Cerny. Hij tikte bij de eerste paal een voorzet van Jayden Oosterwolde binnen. “Een vleugelspeler die bij de eerste paal uitkomt is bijna niet te dekken. Een mooie aanval en goed afgerond.”

Een van de uitblinkers was Ramiz Zerrouki, de vervanger van Wout Brama. Zo constateerde Jans. “Bij de tweede goal zag je zijn kwaliteit. We verliezen eigenlijk de bal, maar daarna wint hij een heel belangrijk duel op het middenveld. Daarna gaat de bal via Cerny naar Queensy Menig en scoren we. Daar is hij deze wedstrijd erg goed in geweest. Vanaf het begin van deze voorbereiding heeft hij het op trainingen en in wedstrijden heel goed gedaan. Daarom was het niet moeilijk om voor hem te kiezen als vervanger van Brama. Hij is heel betrouwbaar.”

Ron Jans was blij dat zijn ploeg fris aan het nieuwe jaar is begonnen. “Het is echt mooi om te zien dat de energie bij ons aanwezig was. Dat hoort bij ons en dat was nu helemaal terug. Tegen Sparta was dat even weg. Het is lekker om zo de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar te winnen. Dit geeft veel vertrouwen. Ik heb nu alweer zin in de volgende wedstrijd en volgens mij de jongens ook.”

Stem op jouw TOTO Man of the Match

Foto's: Gerrit Snippert