Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“Laten zien dat we bestendig zijn en karakter hebben”

Marino Pusic was na afloop van het duel met Volendam tevreden over de wijze waarop zijn ploeg het strijdplan had uitgevoerd, al had hij liever gehad dat de wedstrijd eerder beslist was. Daarnaast maakte hij de meegereisde supporters een groot compliment voor de wijze waarop ze de ploeg steunden.

20181207 fc%20volendam fct 2 17

Pusic: “Het was vandaag een bijzonder moeilijke wedstrijd tegen een ploeg die in vorm is, terwijl wij niet in geweldige vorm zijn. Dan is het interessant te zien hoe de ploeg reageert op de omstandigheden en de druk die op de wedstrijd staat. Ik kan mijn ploeg alleen verwijten dat we het niet eerder beslist hebben. Ik heb vandaag een Twente gezien waar ik trots op ben. Een ploeg die gestreden heeft voor elke millimeter en gedisciplineerd het strijdplan heeft uitgevoerd. We hebben na de 1-1 karakter getoond en uiteindelijk verdiend gewonnen. Dat de spelers na afloop elkaar omhelzen en een kringetje vormen is veelzeggend. Het is niet eenvoudig om voor FC Twente te spelen en ook niet eenvoudig om er trainer te zijn. Het is een zeer gepassioneerde club, waar veel druk op staat. Vandaag hebben wij laten zien dat wij bestendig zijn en karakter hebben. Ik ben vooral heel blij voor de supporters die zijn gekomen om ons te steunen, het was ongekend. Dank voor de supporters en voor de support vandaag."

"Ik heb altijd beetje ros in mijn hart"

Hans de Koning, de trainer van Volendam voegde daar aan toe: “Natuurlijk had ik willen winnen, maar ik gun het FC Twente wel. Want ik heb nog altijd een beetje een ros in mijn hart, dat krijg je wanneer je er zelf gespeeld hebt. Het was geweldig om in deze ambiance te spelen.”

Foto's: Bas Everhard

Komende vrijdag speelt FC Twente de uitwedstrijd tegen SC Cambuur, waarna de thuiswedstrijd volgen tegen RKC Waalwijk (1/8 finale beker)en N.E.C.

STEM OP DE MAN OF THE MATCH