Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Laten we ons houden aan de richtlijnen

Beste FC Twente-supporter, 

Ondanks de dalende besmettingen is het volgens de regering noodzakelijk de komende twee weken de coronamaatregelen extra aan te scherpen en is er in elk geval tot half december nog een gedeeltelijke lockdown. Als de besmettingen daarna niet dalen, dreigen voor sommige regio’s, waaronder Twente, de instelling van een avondklok en de sluiting van middelbare scholen. Dat is een heel pijnlijke keus, met name voor de vele sectoren die het al zo moeilijk hebben. De regering is er alles aan gelegen om de druk op de zorg te verminderen. Dit betekent ook dat op dit moment spelen met publiek een utopie is. Gezien de huidige situatie is dat verklaarbaar en moeten we er vanuit gaan dat we dit kalenderjaar nog in lege stadions spelen. Een aantal maanden geleden had ik niet verwacht nu te moeten zeggen dat we blij zijn überhaupt te mogen voetballen, weliswaar in een leeg stadion. Het is helaas een logisch gevolg van de huidige ontwikkelingen. Laten we ons goed aan de bekende richtlijnen van het RIVM houden, dan dalen de besmettingen en gaan we weer meer richting ‘normaal’. In Twente moet dat toch zeker lukken. 

 j5a0524

Mooie winst op PEC Zwolle 

De eerste selectie herstelde zich zaterdag uitstekend na de verloren duels tegen FC Utrecht en De Graafschap. Met een duidelijke 5-1 won de ploeg van PEC Zwolle. Dit moment staan we op een mooie zesde plek op de ranglijst. Morgen is ADO Den Haag de tegenstander en ofschoon de club van goede bekende Peet Bijen onderin bivakkeert is er geen enkele aanleiding voor onderschatting. De laatste zes uitwedstrijden wisten we niet te winnen in Den Haag. Volgende week is er vanwege interlands geen competitievoetbal. Zondagmiddag 22 november om 16.45 uur pakken we de draad weer op met de thuiswedstrijd tegen PSV. Ook voor deze wedstrijd kan weer een matchdaypakket worden aangeschaft. Vanuit de supportersverenigingen komen veel positieve verhalen over deze mooie actie. Daarom is na overleg met alle betrokkenen besloten om deze tegen PSV voort te zetten. De informatie hierover krijgt iedereen na het weekend via de bekende kanalen. 

FC Twente Vrouwen 

De Eredivisie Vrouwen is vorige week hervat. Na invoering van verscherpte coronaprotocollen heeft de overheid hiervoor toestemming verleend. FC Twente Vrouwen liet sc Heerenveen kansloos; in een leuk duel werd het 3-0 op Sportcampus Diekman. Vanavond gaat de ploeg op bezoek bij vv Alkmaar. Gelukkig is hoofdtrainer Tommy Stroot weer van de partij. 

FC Twente/Heracles Academie 

In deze periode waarin de competities stil liggen, blijft de FC Twente/Heracles Academie binnen de regels volop actief. Om ritme te houden, fit te blijven en vooruitgang te maken worden er in het weekend onderlinge wedstrijden gespeeld op het Trainingscentrum in Hengelo. Juist deze periode kun je goed benutten om het accent bijvoorbeeld wat meer op het gedrag van jeugdspelers te leggen. Dominique Scholten, Manager van de Academie, en enkele jeugdtrainers leggen dat mooi uit op de nieuwe website van de FC Twente/Heracles Academie. 

Kees Rijvers ook op pilaar stadion 

Begin dit jaar hebben de Ultras van Vak-P het initiatief opgepakt om De Grolsch Veste roder te maken. Samen met andere supportersgeledingen zijn ze nog steeds in en rondom het stadion te vinden. Duizenden uren en duizenden liters verf later kleurt De Grolsch Veste inderdaad steeds roder, imposant. Sinds kort zijn ook fraaie details aangebracht en sieren portretten van (oud-) spelers en clubmensen op de pilaren van het stadion. Wout Brama kreeg er als eerste een en daarna kwamen Manuel Sanchez Torres en materiaalman Jacob Malki naar het stadion om hun beeltenis te onthullen en te signeren. Zaterdagmiddag konden Jan Streuer en ik met eigen ogen zien hoe de beeltenis van Kees Rijvers werd onthuld door Kick van der Vall en Eddy Achterberg. Tot hun grote verrassing konden zij daarna een doek van hun eigen portret halen, een meer dan verdiende geste van de supporters. De komende periode worden nog meer ‘helden’ op de pilaren geschilderd. 

De Vriendenkring doneert €30.000 

Vorige week ontving Ron Jans uit handen van het bestuur van De Vriendenkring een heel bijzondere cheque. Onze oudste en grootste supportersvereniging doneerde maar liefst €30.000 aan FC Twente. Het bedrag is een bijdrage in de kosten van de coronatesten. Deze testen worden dit hele seizoen voorafgaand aan elke wedstrijd afgenomen bij de eerste selectie en sinds afgelopen week ook bij FC Twente Vrouwen. In totaal is met het afnemen van deze testen ruim een ton gemoeid. Het is een fantastisch gebaar van De Vriendenkring en het onderstreept nogmaals de betrokkenheid van de supporters.  

ROC van Twente en FC Twente tekenen nieuwe samenwerking   

ROC van Twente en FC Twente hebben een nieuw convenant getekend. Beide partijen werken al jaren samen op diverse terreinen en willen elkaar blijven ondersteunen bij de ontwikkeling van beide organisaties en diensten. Samen met ROC van Twente wil FC Twente gezamenlijk activiteiten blijven ontplooien op de terreinen van sport, scholing, gezondheid, hospitality, praktijkgericht onderzoek, leefbaarheid en maatschappelijke betrokkenheid. Als partner ondersteunt ROC van Twente de club door inzet van kennis, menskracht en organisatie. ROC van Twente is al jaren een belangrijke en betrokken partner voor FC Twente. Het is goed dat we deze samenwerking vorm kunnen blijven geven en we studenten ook de komende jaren een leeromgeving kunnen bieden.   

Beste mensen, blijf gezond! 

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur