Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“Lastige klus voor ons, maar ook voor hen”

Na drie keer op rij thuis te hebben gewonnen, speelt FC Twente vrijdagavond de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch. Een duel tussen de nummer drie en vier uit de competitie. Donderdagmiddag blikte trainer Marino Pusic vooruit op de wedstrijd.

Pusic
"De topper van deze speelronde"

De Bosschenaren hebben een goede serie achter de rug. Het team wist de laatste zes wedstrijden te winnen en hoefde daarin slechts twee tegengoals te incasseren. “Ik heb Den Bosch afgelopen week tegen Jong PSV live in actie gezien”, vertelt Marino Pusic. “Den Bosch is een fysiek sterke en stugge ploeg. Ze zijn goed georganiseerd en kunnen goed de fouten van de tegenstander afwachten om dan in de omschakeling toe te slaan. De laatste zes duels heeft Den Bosch gewonnen en dat is niet voor niets. Ze blijven winnen en het verschil op de ranglijst is een punt, de topper van deze speelronde. Een lastige klus voor ons, maar ook voor hen.”

FC Twente kan tegen FC Den Bosch over dezelfde selectie beschikken als afgelopen week. “Op de lang geblesseerden na is iedereen gezond en fit”, geeft Pusic aan. “In de basiself keert Tom Boere terug op de plek van Jari.”

Wout Brama

Komende week zal Wout Brama een nieuwe stap maken. “Zoals het er nu voor staat, sluit hij maandag aan bij de groep. Afgelopen week heeft hij al enkele onderdelen meegedaan en het gaat naar wens. Wanneer dat goed verloopt kan hij er volgende week weer bij zijn.”

FC Twente wordt in Den Bosch gesteund door een vol uitvak. 600 supporters zijn erbij.

FC Den Bosch – FC Twente, aanvang 20.00 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel. Het duel is live te zien op FOX Sports.