Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"Lastig om te accepteren"

Trainer Ron Jans en doelman Joƫl Drommel balen ervan dat FC Twente zaterdag in de slotminuut een nederlaag leed tegen Vitesse (1-2). En dat zit hem vooral in de manier waarop, want in de blessuretijd verzilverde Vitesse via Oussama Tannane een omstreden strafschop.

20210403 fct vitesse 13407
"Een resultaat, ik gunde het de spelers zo."

"Vitesse staat niet voor niets hoger dan wij, dat hebben ze qua veldspel vandaag bewezen. Maar qua uitslag had het 1-1 moeten zijn", zegt Ron Jans, die vindt dat Vitesse in de slotfase geen strafschop had mogen krijgen. "Verliezen kan, maar op deze manier is het lastig om te accepteren." Wel beaamt Jans dat Vitesse de bovenliggende partij was. "We hadden tevreden moeten zijn met een punt. We knokten ons in de wedstrijd en dan zie je dat de kansen minder worden bij Vitesse. We knokten ons naar een resultaat. En dat gunde ik de spelers zo."

Drommel: "Baal ontzettend"

"Je verliest in de laatste minuut, dat is doodzonde en daar baal ik ontzettend van. Met een punt hadden we tevreden mogen zijn, want Vitesse was de betere ploeg vandaag. We hebben het wel vaak goed opgelost, we stonden georganiseerd", aldus Drommel, die graag weer wil winnen in eigen huis. "We hebben thuis al een tijd niet gewonnen, het wordt tijd dat we hier weer punten gaan pakken."

Foto's: Bas Everhard en Frank Hillen