Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Komend seizoen klaar voor vol stadion

Beste FC Twente-supporter, 

Veel coronamaatregelen lijken hun beste tijd te hebben gehad en inmiddels zijn miljoenen Nederlanders gevaccineerd. Er komen steeds meer versoepelingen en het land gaat langzaam van het slot. Helaas is dat voor het betaald voetbal te laat. Dit seizoen zullen supporters geen wedstrijden meer kunnen bezoeken. Dat blijft teleurstellend, omdat de clubs, FC Twente niet uitgezonderd, graag publiek hadden willen ontvangen en dat ook hadden gekund. Daar is echter al veel over gezegd en geschreven en uiteraard moeten we ook begrip opbrengen voor de maatregelen; de druk op de ziekenhuizen was en is nog steeds hoog.
Vanaf het begin van de corona-crisis is de steun van supporters en sponsoren indrukwekkend. Vanaf nu is alles erop gericht om het komende seizoen klaar te zijn voor spelen in een vol stadion, FC Twente is dat. Vrijdag 21 mei starten we met de seizoenkaartverlenging voor het nieuwe seizoen, waarbij we het eerste verlengweekend weer op zijn Twents gaan aanvliegen. Meer informatie volgt de komende dagen.

Ave 4500

Eerste selectie 
Zondag is alweer de laatste competitieronde. De ploeg van Ron Jans wil het seizoen afsluiten met een overwinning. Na het gelijkspel tegen Heracles en een nederlaag tegen RKC Waalwijk verwacht iedereen dat ook tegen het al gedegradeerde ADO Den Haag. De spelers zullen toch met een enigszins goed gevoel op vakantie willen. 

Helaas heeft de ploeg zich niet weten te kwalificeren voor de play-offs voor Europees voetbal. Voor aanvang van het seizoen hadden we daar ook niet op gerekend, maar als je lange tijd op de zevende/achtste plaats bivakkeert, wil je daar ook minstens eindigen. Dat is niet gelukt. De tweede seizoenshelft is ronduit teleurstellend verlopen. De technische mensen zullen tijdens de evaluatie van het seizoen hun voordeel doen uit de ervaringen van met name de laatste maanden. Er staat volgend seizoen voor een deel een andere spelersgroep. De meeste huurspelers zullen bijvoorbeeld terugkeren naar hun club en de eerste nieuwkomer is al een tijdje bekend: doelman Lars Unnerstall. Hij vervangt Joël Drommel die naar PSV vertrekt. De komende weken en maanden gaan regelmatig in- en uitgaande transfers voorbij komen. We werken er keihard aan om in augustus een goede selectie te hebben staan.  

FC Twente Vrouwen 
Vanavond speelt de ploeg van Tommy Stroot alweer een belangrijk duel in de strijd om de landstitel, opnieuw is Ajax de tegenstander. Afgelopen zondag werden de Amsterdammers kansloos gelaten door een enthousiast en goed spelend FC Twente. De 2-1 overwinning was dik verdiend. Bij winst vanavond op Sportcampus Diekman komt Ajax op een onoverbrugbare achterstand en plaatst FC Twente Vrouwen zich sowieso voor de voorronde van de Champions League. Daarvoor dient echter wel eerst gewonnen te worden en dat is geen vanzelfsprekendheid. De afgelopen wedstrijden hebben de ploeg veel vertrouwen gegeven en daarom kan positief naar vanavond worden uitgezien. De wedstrijd is live te zien bij ESPN. Ander mooi nieuws is dat Fenna Kalma, Suzanne Giesen, Anna-Lena Stolze en Kika van Es deze week een nieuw contract hebben getekend. 

FC Twente/Heracles Academie
De Hengelose politiek is deze week geïnformeerd over de ontwikkelingsplannen voor de FC Twente/Heracles Academie. Daarbij zijn een hoofdgebouw (nieuwbouw of verbouw) en een tribune voor de voetbalacademie belangrijke peilers. De plannen zijn onderdeel van de herinrichting van Sportpark Veldwijk. Verantwoordelijk wethouder Claudio Bruggink hoopt dat de Hengelose gemeenteraad in juni een bedrag beschikbaar stelt om de plannen verder uit te werken. Volgende zomer kan dan worden begonnen met de bouwwerkzaamheden, die dan in de zomer van 2023 afgerond kunnen zijn. 

Magazine over bekerwinst 2001 
Bijna 20 jaar geleden, op Hemelvaartsdag 24 mei 2001, won FC Twente de KNVB-beker. PSV werd na een nooit geëvenaarde strafschoppenserie verslagen. Deze wedstrijd ligt voor vele supporters nog vers in het geheugen. Maar liefst 35.000 Tukkers waren erbij in De Kuip in Rotterdam. 
Samen met de toenmalige staf, spelers, maar ook met andere hoofdrolspelers en supporters wordt twintig jaar na dato teruggeblikt en dat levert bijzondere verhalen op. Ik heb de uitgave al mogen aanschouwen, het is een echte aanrader. De magazines zijn vanaf vandaag voor €3,95 verkrijgbaar bij de vestigingen van boekhandel Broekhuis in Twente, bij de Fanstore bij De Grolsch Veste en bij Sigarenmagazijn Schepers in Enschede. Op 24 mei zal FC Twente via haar (social) media kanalen uitgebreid terugblikken op die finale in 2001, met unieke videobeelden uit het archief van Kor de Klein.  

E-sports  
FC Twente eSports is op de vijfde plek geëindigd in het eindklassement van de eDivisie. Helaas hebben Enis Tokdemir en Brent Weerink de Finals niet gehaald. Brent is de nummer twee op de topscorerslijst geworden.  

Beste mensen, blijf gezond! 

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur