Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Kim Everaerts speelt komend seizoen voor FC Twente Vrouwen

Kim Everaerts speelt komend seizoen voor FC Twente Vrouwen. De negentienjarige jeugdinternational komt over van Borussia Mönchengladbach en tekende vandaag in De Grolsch Veste een tweejarig contract.

Everaerts5

Kim Everaerts, afkomstig uit het Limburgse Horst, speelt sinds 2013 voor Borussia Mönchengladbach. Afgelopen jaren kwam de verdediger uit voor Oranje onder 18 en Onder 19.  

"FC Twente is voor mij de ideale club."

Kim Everaerts: “Ik heb er super veel zin in, ik ben helemaal klaar voor deze nieuwe uitdaging. Afgelopen jaren heb ik in Duitsland gespeeld en de Vrouwen Eredivisie trok me al een tijd, omdat de competitie de laatste jaren in de lift zit. Jonge speelsters krijgen bij FC Twente Vrouwen de kans om zich te laten zien en verder door te groeien. Daarom is FC Twente is voor mij de ideale club. Ook door de fijne gesprekken met de nieuwe trainer Robert de Pauw heb ik een warm en goed gevoel bij de club gekregen. Komend seizoen wil ik zo veel mogelijk wedstrijden spelen en hoop ik prijzen te winnen met FC Twente, en daarbij ook veel te leren van speelsters die alle ervaring hebben op het hoogste niveau.” 

René Roord, Technisch Manager: “Kim heeft in Duitsland bij haar club Borussia Mönchengladbach een hele goede ontwikkeling doorgemaakt. Wij zijn dan ook blij dat Kim de komende twee jaar bij ons komt spelen en hopelijk kan ze verder doorgroeien.”