Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Kick-off FC Twente Cup met wethouders in de regio Twente

Het project FC Twente Cup is van start gegaan. Anders dan voorgaande jaren vond afgelopen week de kick-off plaats van dit jongerenproject van Scoren in de wijk. Met een recordaantal van 26 deelnemende teams uit de hele regio Twente gaan jongeren, in de leeftijd van 11 t/m 17 jaar, zich drie maanden inzetten in hun eigen woonwijk. Door het uitvoeren van maatschappelijke buurtbijdrages en voetbalactiviteiten verdienen de teams punten met als ultieme beloning: deelname aan het voetbaltoernooi om de FC Twente Cup in De Grolsch Veste.

Img 20210218 wa0014%20 %202

Een grote kick-off bijeenkomst in het stadion met alle deelnemende teams zat er dit jaar, vanwege de corona situatie, helaas niet in. De organisatie van de FC Twente Cup is afgelopen week samen met enkele wethouders de regio ingetrokken om teams te ontmoeten, trainingsmateriaal te overhandigen en een motiverende boodschap over te brengen.

In Enschede was dit het geval in de wijk Dolphia, waar wethouder Niels van den Berg (gemeente Enschede) twee teams motiverend toesprak. In Oldenzaal gebeurde dit uit handen van wethouder Rob Christenhusz (gemeente Oldenzaal) in de wijk Zuid-Berghuizen en in Hengelo vond dit plaats in de wijk Hengelose Es, samen met wethouder Claudio Bruggink (gemeente Hengelo).

Het eindtoernooi vindt plaats in mei, na afloop van het seizoen, in De Grolsch Veste.  

Dit is het officiĆ«le startsein voor alle 26 teams en de start is daarmee een feit. Inmiddels zijn er al diverse activiteiten van de grond gekomen. Te denken valt aan schoonmaakactiviteiten, steunbetuiging aan zorgpersoneel en pannenkoeken bakken voor oudere wijkbewoners. Ook zijn er al diverse voetbaltrainingen uitgevoerd om in vorm te raken voor het eindtoernooi. Uiteraard worden bij de uitvoering van alle activiteiten de corona maatregelen gerespecteerd en in acht genomen. Het eindtoernooi vindt plaats in mei na afloop van het seizoen van FC Twente in De Grolsch Veste.  

Meer informatie over de FC Twente cup kunt u hier vinden.

Dit project wordt mogelijk gemaakt door: Gemeente Hengelo, Gemeente Enschede, Gemeente Oldenzaal, Menzis, Welbions, Domijn, Ons Huis, WBO Wonen, ROC van Twente, Alifa, Impuls en Wijkracht.