Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Kick off FC Twente Cup met 25 wijkteams

Maandagavond vond in De Grolsch Veste de kick off plaats van de FC Twente Cup. Liefst 25 teams uit de regio begonnen daarmee officieel aan het grootste wijkentoernooi van Twente. Wout Brama, Peet Bijen en FC Twente Vrouwen-speelster Renate Jansen waren aanwezig om de jongeren succes te wensen.

 dhs6099 0

Als ware ambassadeurs van hun eigen wijk storten de jongeren zich vanaf nu op de voorbereiding. Niet alleen op het voetbalveld, maar juist ook daar buiten. Want naast sportief bezig zijn (trainingen en oefenwedstrijden), staat maatschappelijke betrokkenheid centraal tijdens de voorbereiding van de FC Twente Cup. Om zich te kwalificeren voor het eindtoernooi moeten de jongeren verschillende activiteiten ondernemen: oefenwedstrijden, trainingen en buurtbijdrages. Daar staan mooie FC Twente beloningen tegenover, maar bovenal kwalificatie voor het eindtoernooi dat in mei plaatsvindt.

Deelname aan het wijkentoernooi van Stichting FC Twente, scoren in de wijk komt deze editie uit Enschede, Hengelo, Oldenzaal, Glanerbrug en het Duitse Gildehaus.

De FC Twente Cup is een initiatief van Stichting FC Twente, scoren in de wijk waaraan teams uit de gehele regio meedoen, zowel jongens- als meidenteams. Het project wordt mede mogelijk met de steun van Menzis, gemeente Enschede, gemeente Hengelo, Domijn, Welbions, Huuskes, Wijkracht en Alifa.

Kijk voor meer informatie op www.fctwentecup.nl

Foto's: Frank Hillen