Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Keito Nakamura komt naar FC Twente

Te midden van grote concurrentie, is FC Twente erin geslaagd het Japanse toptalent Keito Nakamura van Gamba Osaka aan te trekken. De aanvallend ingestelde speler wordt op 28 juli 19 jaar. FC Twente huurt hem voor twee jaar met de mogelijkheid hem definitief over te nemen. Gamba heeft bedongen dat Keito op de 21ste nog de belangrijke wedstrijd tegen Nagoya Grampus Eight speelt. Daarna neemt hij het vliegtuig naar Nederland.

01

Keito Nakamura heeft ervoor gekozen met nummer 13 op het shirt te spelen. Vanuit Japan reageert hij enthousiast op zijn overgang naar Enschede. "Ik kijk erg uit naar FC Twente. De club, de fans, de passie, de sfeer in het stadion. De beelden die ik via internet kreeg, gaven me het gevoel: ja, dat is zo'n speciale club, ik wil daarheen."

"Ook het technisch plan sprak me aan. De manier waarop FC Twente wil spelen, hoe ze het team en de spelers individueel willen ontwikkelen, heeft me enthousiast gemaakt. Die gaven me het gevoel: daar werken ze serieus, dit is een geschikte club waarin ik mijn carrière in Europa start. Hiervan wil ik deel van uitmaken. Ik beloof iedereen dat ik mijn uiterste best zal doen en alles zal geven aan FC Twente en zijn fans. Ik kan nauwelijks wachten tot de dag dat ik aankom.”

Technisch directeur Ted van Leeuwen is in zijn nopjes met de komst van Nakamura. “Keito is een van de allergrootste talenten van Japan. Technisch vaardig, heeft een opmerkelijke spelintelligentie voor iemand van zijn leeftijd en kan op alle vijf aanvallende posities uit de voeten.
Keito past perfect in ons spelsysteem. Een fijne speler ook voor het publiek. Het mag een klein wonder genoemd worden dat we met onze bescheiden financiële middelen erin geslaagd zijn deze kwaliteit aan te trekken. We zijn Keito erkentelijk voor het vertrouwen dat hij in ons heeft.” 

"Keito past perfect in ons spelsysteem. Een fijne speler ook voor het publiek."