Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Keeperstrainer Roy Elferink vertrekt bij FC Twente Vrouwen

Per 1 februari zal Elferink aan de slag gaan in de Duitse Regionalliga West als keeperstrainer bij SV Rödinghausen 1970. Rick Scherp, op dit moment als assistent-keeperstrainer al actief bij FC Twente Vrouwen, neemt de taken als keeperstrainer van Elferink bij de eerste selectie van FC Twente Vrouwen over. Bij Beloften FC Twente Vrouwen zal Delius Pit (momenteel scout voor FC Twente Vrouwen) in samenwerking met assistent-trainster Kirsten Bakker Elferink vervangen.

Roy%20elferink%20%282%29

Roy Elferink is al sinds het seizoen 2011-2012 als keeperstrainer en later ook als assistent trainer actief bij FC Twente Vrouwen. Tussendoor was Elferink in het seizoen 2014-2015 een jaar actief als trainer/coach van Jong PEC Zwolle Vrouwen. Sinds het begin van dit seizoen combineerde Elferink zijn taken als keeperstrainer met het coachen van Beloften FC Twente Vrouwen.

Roy Elferink over zijn vertrek: ‘Ik ben dankbaar voor de jaren bij FC Twente Vrouwen. Ik ben trots op het feit dat ik heb mogen meebouwen aan de ontwikkeling van FC Twente Vrouwen, nu en in het verleden. Bij SV Rödinghausen krijg ik de kans om bij een ambitieuze club een nieuwe uitdaging aan te gaan, voor mij een kans die ik niet wil laten lopen’.

Technisch manager Rene Roord: ‘Wij zijn Roy veel dank verschuldigd voor zijn jarenlange inzet voor FC Twente Vrouwen en gunnen hem deze kans om in Duitsland aan de slag te gaan. We zijn blij dat we in Rick Scherp, die al deel uitmaakt van onze staf, een goede vervanger als keeperstrainer hebben gevonden. Daarnaast hebben we met trainers Delius Pit en Kirsten Bakker ook een kwalitatief goede oplossing gevonden voor het coachen van de Beloften voor de rest van het seizoen.’.