Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"Karakter van deze groep is echt bijzonder"

Tijdens de voorbereiding op de tweede seizoenshelft speelt FC Twente Vrouwen vrijdagavond (18.00 uur) in Duitsland een oefenwedstrijd tegen Champions League-finalist VfL Wolfsburg. Trainer Tommy Stroot blikt terug op de eerste seizoenshelft en kijkt vooruit naar de komende seizoenshelft.

Tommy%20stroot
"We willen de meiden ook de wereldtop laten zien."

De laatste wedstrijden voor de winterstop kende FC Twente Vrouwen een goede reeks. Het laatste puntenverlies werd in november geleden tegen PSV (3-3), die tevens koploper is. "We hebben natuurlijk een hele jonge selectie en als je kijkt dat we in december heel veel wedstrijden gespeeld hebben, dan heeft de selectie dat gewoon heel goed met elkaar opgelost”, vertelt Tommy Stroot. "We speelden in een week drie wedstrijden. Ondanks de vermoeidheid hebben de speelsters zich toch goed doorgezet en dat is best wel knap. Dat kan je ook niet altijd verwachten van zo’n jonge selectie, maar het karakter van deze groep is echt bijzonder en dat maakt ons op dit moment ook zo sterk.”

Voor het begin van het nieuwe seizoen zijn er meerdere speelsters vertrokken, maar zijn er ook nieuwe krachten binnengehaald. "Iedereen heeft zich toen eigenlijk afgevraagd, welke status hoort bij FC Twente Vrouwen en hebben ze het niveau nog wel. Eigenlijk hebben we de eerste dagen gezegd dat het tijd nodig heeft, maar wij waren er van overtuigd dat we dat niveau nog hadden om bovenin de competitie mee te draaien”, zegt Stroot. Op dit moment bezet FC Twente Vrouwen de tweede plaats van de Eredivisie. "Dan moet ik zeggen dat de ploeg ook altijd de rust heeft bewaard en het geloof heeft behouden om door te blijven groeien. Dat is denk ik wat een team ook zo goed maakt.”

Volgens Stroot zijn wedstrijden tegen topclubs als Wolfsburg van belang in de ontwikkeling van de speelsters. "Wij vinden het een plicht om onze speelsters zo goed mogelijk op te leiden op alle vlakken. We willen de meiden ook de wereldtop laten zien. Ik denk dat het de grens van de speelsters verlegt en dat het ook meerwaarde voor ons heeft.”

FC Twente Vrouwen heeft zich al geplaatst voor de play-offs. Deze play-offs beginnen in februari. De top vijf uit de eredivisie plaatst zich hier voor. De winnaar van deze play-offs mag zich kampioen van de Eredivisie noemen. "Wij zijn vooral bezig met dingen van onszelf vragen, goede wedstrijden te draaien en steeds weer de volgende wedstrijd te winnen. We proberen niet zo extreem met lange doelstellingen bezig te zijn. We kijken met deze jonge groep van wedstrijd tot wedstrijd en hopelijk leidt dat aan het eind van het seizoen tot succes.”

Naast Wolfsburg oefent FC Twente Vrouwen in de voorbereiding ook nog tegen de Duitse vrouwen van FSV Gütersloh en SV Meppen. De competitie start 8 februari weer met een thuiswedstrijd tegen Achilles’29 Vrouwen.