Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Kalma en Ypema tekenen contract bij FC Twente Vrouwen

Fenna Kalma en Danique Ypema komen komend seizoen uit voor FC Twente Vrouwen. De talentvolle speelsters doorliepen beide alle Nationale jeugdelftallen en kwamen afgelopen zomer in actie met Oranje O20 tijdens het WK. Kalma en Ypema maken de overstap van SC Heerenveen naar FC Twente Vrouwen.

Kalma%20%26%20ypema%20buiten

De spits uit Friesland verheugt zich op de overstap naar FC Twente Vrouwen: “Het was een moeilijke keuze om weg te gaan uit Heerenveen, maar ik ben ontzettend blij dat ik de stap naar FC Twente kan zetten. FC Twente speelt ieder jaar mee om de prijzen en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen en onderdeel van zijn.”

Technisch manager Rene Roord is tevreden met de komst van de spits uit Friesland: “Fenna is een talentvolle spits die makkelijk doelpunten maakt. Ze is een goed aanspeelbare spits met lengte, en tevens ook kopsterk. We zijn blij dat we Fenna op tijd hebben kunnen vastleggen voor komend seizoen.”

Danique Ypema is blij met de overstap naar FC Twente Vrouwen. “Bij sc Heerenveen wilde ik mij in de kijker spelen, vervolgens wilde ik de stap maken naar een Eredivisie club uit de top 3. Dat FC Twente interesse in mij had was leuk om te horen, ik ben klaar voor een stap naar boven. Ik hoop bij FC Twente Vrouwen om de prijzen te gaan spelen, daarmee bekroon je een seizoen. Ik denk dat ik over veel kwaliteiten beschik, daarmee hoop ik het team komend seizoen verder te helpen.”

Rene Roord is blij met de komst van Danique Ypema: “We volgen Danique al geruime tijd. Ze is een centrale verdedigster met een goede techniek en fysiek sterk. Ik ben er van overtuigd dat wij de juiste vervolgstap zijn voor haar en dat ze hier nog meer kan groeien. Ik voorzie voor Danique een grote toekomst”