Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Julio Pleguezuelo naar FC Twente

FC Twente is erin geslaagd Julio Pleguezuelo te contracteren. De 22-jarige Spaanse verdediger komt over van Arsenal en tekende vanmiddag in De Grolsch Veste een verbintenis voor twee jaar met de optie voor nog een seizoen.

Img 2384 header
"Hij is niet de langste, maar verdedigt vooruit met een passie die aan Bruno Uvini doet denken."

Julio Pleguezuelo: “Het voelt goed hier nu te zijn, in dit prachtige stadion bij deze mooie club. Het contact met FC Twente is afgelopen tijd vrij snel gegaan en ik kijk er naar uit om hier straks te spelen. Aitor en Javier Espinosa ken ik van mijn tijd bij Barcelona en het is mooi om straks samen met hen te spelen.”

“FC Twente is opgetogen dat Julio voor de vervolgstap in zijn carrière voor ons gekozen heeft”, vertelt Technisch Directeur Ted van Leeuwen. “Hij had meerdere mogelijkheden. De wijze waarop hij verdedigt past perfect in ons spelconcept.
We hadden Julio al langer op de radar, maar zijn contract met Arsenal liep nog door tot het einde van het seizoen. Hij viel op in de periode waarin hij was uitgeleend aan Gimnastic de Tarragona. Julio maakte diepe indruk door alle spitsen quasi achteloos uit te schakelen. Hij is niet de langste, maar verdedigt vooruit met een passie die aan Bruno Uvini doet denken. Bovendien is hij goed aan de bal en past derhalve perfect in het spel zoals we dat voor ogen hebben.
Julio is gevormd in de jeugdopleiding van FC Barcelona en heeft zijn opleiding bij Arsenal voortgezet. Het behoeft geen betoog dat dit een uitstekende basis is. In Nederland hoopt hij zich als eerste elftal speler verder te ontwikkelen.”

Julio Pleguezuelo

Julio Pleguezuelo, geboren op Mallorca, speelde in de jeugd voor RCD Espanyol,  Atlético Madrid en FC Barcelona. Op zestienjarige leeftijd maakte de verdediger de overstap naar Arsenal en speelde afgelopen seizoenen in de jeugdopleiding van de Premier League club. Van 2016 tot 2018 kwam Pleguezuelo op huurbasis uit voor RCD Mallorca en Gimnastic de Tarragona.