Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

​Jose Matos naar FC Twente

Jose Matos draagt komend seizoen het shirt van FC Twente. De 24-jarige Spaanse linkerverdediger, die de jeugdopleiding van FC Sevilla doorliep, komt op huurbasis over van FC Cadiz. Vandaag werd Matos verwelkomd in De Lutte, waar de selectie verblijft voor een trainingsweek. 

Imgl6639

“Ik ben blij hier te zijn”, vertelt Jose Matos. “Voor mij is deze transfer een heel mooie nieuwe stap, spelen in de Eredivisie. Afgelopen seizoen heb ik FC Twente regelmatig gevolgd, omdat ik Aitor en Gonzalez nog ken van Sevilla. De coach en de spelers die ik afgelopen tijd gesproken heb gaven mij het juiste gevoel. Ik kijk er erg naar uit om op het veld te staan.”

“Het is mooi dat we erin geslaagd zijn Jose voor komend seizoen aan de selectie toe te voegen”, zegt Ted van Leeuwen. “Jose  is een offensieve linkerverdediger met een enorme drive en die sterk is in de omschakeling. Een voetballer die past bij het spel dat we willen spelen. We hadden hem graag voor meerdere seizoenen aan FC Twente willen binden, maar huur was de enige optie. Desalniettemin zijn we erg blij met hem, Jose is een kwaliteitsimpuls voor de selectie.”

Matos, geboren in de omgeving van Sevilla, debuteerde in 2013 voor Sevilla Atlético en speelde tot dusver 165 wedstrijden in het betaalde voetbal. Vorig zomer maakte Matos de overstap naar FC Cadiz waar hij afgelopen jaar 23 wedstrijden speelde.

Foto's: Gerrit Snippert