Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Jongste jeugd strijdt om de 'Bernard van Heek Cup'

Tijdens de Open Dag van FC Twente, op zondag 7 juli, wordt de derde editie gehouden van de ‘Bernard van Heek Cup’. Op deze dag nemen de jongste teams van diverse amateurverenigingen het tegen elkaar op tijdens een voetbaltoernooi bij De Grolsch Veste. Het toernooi is vernoemd naar de Enschedeër Bernard van Heek, die in 1885 het voetbal naar Nederland bracht.

20180708 open%20dag 17555

De jongste voetballertjes van Rigtersbleek, Victoria ’28, RKSV EMOS, De Tubanters, Sportlust Glanerbrug, Sparta, Avanti Wilskracht, KVV Losser en BSC Unisson spelen in twee leeftijdscategorieën (onder 9 en onder 7) vanaf 12.00 uur tegen elkaar. Aan het eind van de middag worden de Trofeeën uitgereikt.

Enschede, waar voetbal begon…

In het voorjaar van 1885 bracht Bernard van Heek, zoon van de grote textielfabrikant, de eerste voetbal naar Nederland. Op 30 juni 1885 werd de eerste officiële voetbalclub van Nederland opgericht: de “Enschedesche Football Club” en organiseerde Van Heek in de stad een demonstratie van de nieuwe sport. Daarmee is Enschede de bakermat van het voetbal in Nederland.