Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Jongeren scoren in De Grolsch Veste

Zondag vond de 12e editie van het eindtoernooi om de FC Twente Cup plaats, dit keer in De Grolsch Veste. Jongeren in de leeftijd van 11 t/m 16 jaar lieten zich afgelopen half jaar van hun beste kant zien in hun eigen woonwijk, door het uitvoeren van diverse maatschappelijke activiteiten. 19 teams plaatsten zich voor het prestigieuze eindtoernooi in het stadion van FC Twente. Een prachtige en unieke ervaring voor de jongeren uit onder meer Enschede, Hengelo, Oldenzaal en het Duitse Bad Bentheim. De teams speelden zondag in hun eigen leeftijdscategorie om de felbegeerde FC Twente Cup. Wout Brama en Peet Bijen, ambassadeurs van de FC Twente Cup, kwamen zondagmiddag naar De Grolsch Veste om de spelers succes te wensen.

Fc 90

Het afgelopen half jaar stond voor de deelnemende teams in het teken van kwalificatie voor het eindtoernooi en om dat te bewerkstelligen hebben zij allerlei activiteiten ondernomen. Oefenwedstrijden, trainingen, maar met name sociale buurtbijdrages stonden centraal de afgelopen tijd. 

Voor de jongeren zelf zijn de maatschappelijke activiteiten vaak nieuwe leerervaringen en vergroot het daarnaast hun binding met de eigen wijk. Gedurende het traject konden de teams ook beloningen verdienen voor de verrichte arbeid, zoals trainingsballen, wedstrijdkaarten en het gehele FC Twente-tenue. 

Winnaars bij de meidenteams: FC KipTeam Velve
Winnaars bij de jongensteams: Chill out boyz & TwekkelerveldDe boertjes


Foto's: Johan Bruinsma