Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“Jongens vullen het goed in, maar aan de bal moet het beter”

Wout Brama keert vrijdagavond tegen FC Groningen terug in de wedstrijdselectie. De aanvoerder ontbrak zondag tegen Feyenoord, maar is weer fit. Na de afsluitende training blikte trainer Ron Jans vooruit op het thuisduel met Groningen.

Ron jans

“Wanneer je naar de resultaten kijkt mogen we tevreden zijn over de start. Ook als je kijkt naar wat we als team uitstralen. We halen punten en dat geeft ook vertrouwen. De jongens vullen het goed in, maar het moet nog wel beter. Met name aan de bal”, merkt Jans op.

“In sommige fases van wedstrijden moeten we energie sparen en kunnen we ook meer creëren. We zetten goed druk, veroveren de bal, maar vanuit balbezit kunnen we nog beter.” 

Groningen won afgelopen week bij ADO Den Haag (0-1). “Ze hebben een heel goed gestructureerde en georganiseerde ploeg”, vervolgt Jans. “Ze houden de ruimtes klein en krijgen weinig goals tegen. Dat maakt het lastig, we moeten daarom aan de bal laten zien beter te zijn dan we tot nu toe hebben gedaan.” 

Oproep aan de supporters
Richting de wedstrijd tegen Groningen heeft Ron Jans een oproep aan de supporters. “Sinds mijn komst naar FC Twente besef ik heel goed wat De Grolsch Veste, de supporters en de sfeer betekenen.  Ik wil een oproep doen aan alle supporters om zich te houden aan de coronaregels, steun de ploeg op een beschaafde manier. Het is geweldig om met dit publiek in het stadion te spelen en we willen niet dat het aantal supporters minder gaat worden.”

FC Twente – FC Groningen, aftrap 20.00 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Sander van der Eijk.

Godfried Roemeratoe: "Vanaf het begin frisse energie" Wedstrijdinformatie