Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Jong FC Twente wint van Willem II (4-1)

Jong FC Twente heeft maandagavond een ruime zege geboekt op Willem II. De ploeg van trainer Theo ten Caat won met 4-1. Na een half uur spelen kwam Jong FC Twente op voorsprong door een goal van Rashaan Fernandes, waarna Willem II tien minuten later voor de gelijkmaker zorgde. Fred Friday bracht de ploeg kort voor rust weer op voorsprong. Met nog een kwartier te spelen scoorde Ramiz Zerrouki de 3-1 en vijf minuten voor tijd zorgde MichaĆ«l Maria voor de definitieve beslissing. Dinsdag 19 februari staat de volgende wedstrijd van Jong FC Twente op het programma, dan treedt de ploeg in Almelo aan tegen Jong Heracles. 

 fdx9763 1
"Daar zijn we al weken tevreden over"

"Een dik verdiende zege voor ons. We waren zeer tevreden met de manier waarop we gespeeld hebben", blikte trainer Theo ten Caat terug op het duel. "We speelden goed combinatievoetbal en via de vleugels kwamen we tot goede aanvallen en kansen. In de eindfase hadden we niet altijd het overzicht en maakten we daardoor de verkeerde keuzes voorin. Voor hetzelfde geldt stonden we bij rust met 4-1 of 5-1 voor. Het bleef lang 2-1 en je weet dat een fout zo maar afgestraft kan worden. In de slotfase van de wedstrijd liepen we uiteindelijk verder uit, dat was zeer verdiend. De manier van spelen, de spelvreugde en de instelling van de spelers was ook vanavond weer goed, maar daar zijn we eigenlijk al weken tevreden over."

Jong FC Twente - Jong Willem II 4-1 (2-1)

Scoreverloop
29' Fernandes 1-0
38' Kristinsson 1-1
43' Friday 2-1
77' Zerrouki 3-1
84' Maria 4-1

Opstelling Jong FC Twente: Brondeel, Wieffer, Browning, Felix, Maria, Roemeratoe, Fernandes, Zerrouki, Friday (46' Van de Schepop), Assaidi (46' Laukart), Trotman (80' Taha).

Foto's: Frank Hillen

PROGRAMMA JONG FC TWENTE