Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Jong FC Twente wint in Assen

Jong FC Twente won vanmiddag de uitwedstrijd ACV met 1-3. Ritchie Zinga (2x) en Rashaan Fernandes zorgden in Assen voor de Twentse doelpunten. Het duel met ACV Assen had voor doelman Jeffrey de Lange een emotionele betekenis. De oma van De Lange overleed vrijdag en trainer Dennis Demmers liet de keeper zelf beslissen of hij kon spelen. Toen De Lange aangaf er klaar voor te zijn, werd met het team de afspraak gemaakt er alles aan te doen om voor Jeffrey een overwinning te behalen. "Mede door zijn goede keeperswerk is dat gelukt."

Img 0389 01%20%281%29

Jong FC Twente kreeg in de eerste fase van het duel al een aantal mogelijkheden, maar opende de score vanaf de strafschopstip. Ritchie Zinga scoorde vanaf elf meter. Ook ACV Assen kreeg een strafschop, na een ongelukkige botsing binnen het strafschopgebied. De Lange, die een uitstekende wedstrijd keepte, wist zich te onderscheiden door de strafschop te stoppen. Nadat vervolgens enkele kansen onbenut bleven was de stand halverwege 0-1 in Twents voordeel.

Na rust kwam ACV alsnog op gelijke hoogte, maar kort daarna bracht Zinga Jong FC Twente opnieuw op voorsprong. Vanuit de omschakeling zorgde Rashaan Fernandes voor de beslissing. Dennis Demmers: ‘We hebben vooraf gezegd, we gaan voor Jeffrey de drie punten pakken, mede door zijn goede keeperswerk is dat gelukt. Ook de wijze waarop dat gebeurde, op een korte periode na hebben we de wedstrijd gedomineerd, stemt tot tevredenheid.”

Zaterdag 17 maart speelt Jong FC Twente thuis, dan ontvangt de ploeg Magreb '90. Aanvang 16.00 uur. 

ACV Assen - Jong FC Twente 1-3  (0-1)

Scoreverloop
23' Zinga 0-1
58' Jasper 1-1
63' Zinga 1-2
83' Fernandes 1-3

Opstelling Jong FC Twente: De Lange, Roemeratoe, Browning Lagerfeldt, R. Jensen, Sambissa (70’ Grootenhuis), Van der Heyden, Fernandes, Zerrouki, Zinga (75’ Oosterwijk), Frimann, George.

Programma Jong FC TwenteFoto's: Bennie de Boer (ACV Assen)