Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Jong FC Twente verslaat PEC Zwolle

Met twee goals had Mats Wieffer maandagavond een mooi aandeel in de 3-2 zege van Jong FC Twente op Jong PEC Zwolle. De Twentse beloften leken genoegen te moeten nemen met een punt toen in de slotfase de bezoekers op gelijke hoogte kwamen, maar in de laatste minuut was Wieffer opnieuw trefzeker en bezorgde de middenvelder de ploeg van trainer Theo ten Caat de drie punten. Na vier wedstrijden is Jong FC Twente koploper in de winnaarspoule van de beloftencompetitie. Maandag gaan de beloften op bezoek bij Jong FC Emmen. 

20190304 jong%20fct jong%20pec%20zwolle 14474

Trainer Theo ten Caat: "Ik denk dat dit een van de minste wedstrijd van ons was. Wanneer je dan toch met 3-2 wint mag je blij zijn met het behaalde resultaat, maar niet met de uitvoering. Het gaat er om dusdanige kwaliteit te leveren waardoor je de grootst mogelijk kans maakt wedstrijden te winnen. Want als slecht spelen een terugkerend iets wordt dan is het snel afgelopen met winnen."

"Het gaat er dus om verder te kijken en te analyseren waarom het voetballend minder was dan de vorige weken. We staan na vandaag bovenaan en die positie willen we zo lang mogelijk vast zien te houden. Toch was vandaag een gelijkspel meer op zijn plaats geweest. Het is aan een aantal geweldige reddingen van Jorn Brondeel te danken dat we dit resultaat behaald hebben. Daarnaast was het mooi dat Jeroen van der Lely 45 minuten mee heeft kunnen doen en het prima gedaan heeft. Dat zorgt er ook voor dat er bij het eerste elftal weer wat meer opties komen."

Jong FC Twente - Jong PEC Zwolle 3-2 (2-1)

Scoreverloop
26' Maria 1-0
30' Miedema 1-1
36' Wieffer 2-1
88' Hamer pen. 2-2
90' Wieffer 3-2

Opstelling Jong FC Twente: Brondeel, Van der Lely (46' Everink), Browning, Felix, Laukart, Zerrouki, Van de Schepop (74' Frimann), Maria, Fernandes, Wieffer, Trotman (51' Taha).

Foto's: Bas Everhard

PROGRAMMA JONG FC TWENTE