Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Jong FC Twente verliest in Nijmegen, rentree Vuckic

Haris Vuckic maakte maandagavond zijn rentree voor FC Twente De middenvelder liep een jaar geleden een kruisbandblessure op en begon vanavond bij Jong FC Twente in de basis voor uitduel met Jong N.E.C. Het treffen in Nijmegen eindigde in een 1-0 zege voor de thuisploeg. 

Logo header 1

Trainer Theo ten Caat toonde zich na afloop tevreden over de instelling en speelwijze van de ploeg, maar vanzelfsprekend had hij het duel graag met een ander resultaat afgesloten. "Ik denk dat de nederlaag een beetje onterecht is en daarin mogen we best kritisch naar ons zelf zijn. Voor rust was de wedstrijd in evenwicht met over en weer enkele kansen."

"Na de hervatting waren wij duidelijk de bovenliggende partij. We kwamen tot een viertal goede kansen, waaronder twee situaties waarin we alleen voor de keeper kwamen. Dan krijg je de situatie waarin je zelf misschien wel te veel gaat doen om toch te scoren en daardoor soms wat uit de organisatie gaat lopen. Zo'n moment werd goed afgestraft, want N.E.C. scoorde vanuit de omschakeling. Dan probeer je zelf nog van alles, kom je nog tot enkele mogelijkheden, maar blijft het doelpunt uit. Uiteindelijk ben ik tevreden over de instelling van de ploeg en over de manier waarop we gespeeld hebben, maar het resultaat had ik natuurlijk liever anders gezien."

Haris Vuckic speelde een helft mee bij Jong FC Twente. "Ik vond dat hij het goed deed. Natuurlijk moet hij er nog in komen, wat logisch is wanneer je zo'n lange periode niet gespeeld hebt. Op tactisch en technisch niveau een prima voetballer, ik hoop dat hij snel helemaal fit is. Naast Haris deden er nog een aantal spelers van de selectie van het eerste elftal mee. Die jongens moet ik ook een compliment maken. Zij vulden hun speeltijd prima in. Dat ze speelminuten hebben kunnen maken is ook alleen maar goed en prettig."

Woensdag speelt Jong FC Twente in Duitsland een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen U23. 

Jong N.E.C. - Jong FC Twente 1-0 (0-0)

Scoreverloop
80' El Haddouti 1-0

Opstelling Jong FC Twente: Hengelman, Van der Lely, Felix, Schenk, Browning (65' Trotman), Wieffer (83' Frimann), Bapoh, Fernandes, Vuckic (46' Zerrouki), Van de Schepop, Hamdaoui.

PROGRAMMA JONG FC TWENTE