Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Jong FC Twente hervat competitie met nederlaag

Jong FC Twente heeft zaterdagmiddag de eerste wedstrijd na de winterstop verloren. De ploeg ging op eigen veld met 1-2 onderuit tegen ODIN ’59.

Imgl1230

Jong FC Twente kwam vroeg in de wedstrijd op achterstand. Vanuit de omschakeling kwam Odin’59 in kansrijke positie. Jeffrey de Lange wist in eerste instantie een doelpoging te keren. Vervolgens was Jurjen Dikken als eerste bij de bal (0-1).

Lang hield de voorsprong van de bezoekers uit Heemskerk geen stand. Na een vrije trap bleef de bal in de buurt van het doel van Odin’59 hangen. Van dichtbij was het Henk van Schaik die raak schoot. Het spel ging vervolgens gelijk op, maar kort voor rust kwam Odin opnieuw op voorsprong. Een corner ging net over Marko Kvasina heen, waarna Milo Creemers raak kopte.

Na rust gebruikte trainer Dennis Demmers een dubbele wissel in combinatie met een tactische omzetting als middel om terug in de wedstrijd te komen. Dat resulteerde in kansen, maar niet in de gelijkmaker. Nadat Tiktak zijn tweede gele kaart kreeg probeerde Jong FC Twente via een slotoffensief alsnog gelijk te maken, maar het bleef bij 1-2.

Na afloop toonde trainer Demmers zich vanzelfsprekend ontevreden over het resultaat. “We troffen een tegenstander die exact op dezelfde wijze speelde als wij. Daardoor werd het een wedstrijd van de backs. Ik vond dat wij te slordig speelden en teveel balverlies leden. De tegentreffers kwamen opnieuw uit persoonlijke fouten. Nadat we goed op 1-1 kwamen ging het bij een corner mis. Na rust hadden we veel de bal, maar benutten we de kansen niet. Uiteindelijk was het vandaag te weinig om aanspraak te kunnen maken op een beter resultaat.”

Jong FC Twente – ODIN ’59 1-2 (1-2)

Scoreverloop
07′ Dikken 0-1
11′ Van Schaik 1-1
43′ Cremers 1-2

Gele kaarten: Kvasina, George, Koorman (Jong FC Twente).
Rode kaart: Tiktak (78′ 2x geel)


Opstelling Jong FC Twente: De Lange, George, Van der Lely (46′ Blesgraaf), R. Jensen (46′ Zerrouki), Trajkovski, Van Schaik, Roemeratoe, Koorman (79′ Fernandes), Frimann, Oosterwijk, Kvasina.

Foto’s: Gerrit Snippert