Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Jong FC Twente geeft voorsprong uit handen

Jong FC Twente heeft zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen DVS '33 verloren. In Ermelo eindigde het treffen in een 3-2 zege voor de thuisploeg. De Twentse beloften stonden bij rust op een 0-2 voorsprong. 

Jong fc twente 2017 2018

"Wanneer je bij rust met 0-2 voorstaat, dan mag je de wedstrijd niet verliezen", reageerde trainer Dennis Demmers na afloop. "Dan moet je de wedstrijd over de streep trekken. Demmers zag zijn ploeg wat onrustig aan de wedstrijd beginnen. "We waren onzorgvuldig en DVS '33 kreeg de eerste kans, maar de bal kwam op de lat. Daarna ging het wat over en weer en kregen we de wedstrijd in handen."

Rashaan Fernandes opende na ruim een kwartier spelen de score, waarna Jong FC Twente een reeks goede kansen kreeg om de voorsprong verder uit te bouwen. Het duurde tot de slotminuut van de eerste helft tot de 0-2 viel. David Sambissa scoorde voor Jong FC Twente. "Gezien de kansen hadden we misschien wel met 0-4 de rust in moeten gaan", blikte Demmers terug, die in de eerste helft Roemeratoe zag uitvallen met een blessure. 

Direct na rust kreeg Jong FC Twente een treffer te incasseren. "Dat mag je in de eerste minuut na rust niet gebeuren, dat was een kantelpunt in de wedstrijd. Tegen deze teams, die fysiek sterker zijn, moet je niet in een 'voetbalgevecht' terecht komen, daarbij kregen zij het geloof terug en gingen ze opportunistischer spelen. We helpen hen in het zadel." DVS kwam na een uur spelen op 2-2. "Daarna hebben wij ook de kansen gekregen, maar scoren zij de 3-2."

DVS '33 - Jong FC Twente 3-2 (0-2)

Scoreverloop
17' Fernandes 0-1
45' Sambissa 0-2
46' Roemeon 1-2
59' Vloedgraven 2-2
80' Roemeon 3-2

Opstelling Jong FC Twente: Hengelman, Roemeratoe (21' Felix), Ben Amar, Van Schaik, Sambissa, Grootenhuis, Fernandes, Zerrouki (76' Terziqi), Oosterwijk, Frimann, Kvasina (46' Zinga).