Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"Jong Ajax vrij onvoorspelbaar, dat maakt ze gevaarlijk"

Vrijdagavond (20.00 uur) treedt FC Twente in De Grolsch Veste aan tegen Jong Ajax. Donderdagmiddag blikte trainer Marino Pusic vooruit op het treffen tegen de kampioen van vorig seizoen. 

Team

Jong Ajax kent een moeilijker seizoen dan vorig jaar, de ploeg van trainer Michael Reiziger staat momenteel op een dertiende plaats in de competitie. “Jong Ajax speelt weinig gelijk dit seizoen, ze spelen een soort alles of niets voetbal. Dat grillige en onbevangen past ook wel bij hen als opleidingsploeg. Ze beschikken over toptalenten en zijn vrij onvoorspelbaar, dat maakt ze gevaarlijk. Jong Ajax speelt volgens een bepaalde structuur, maar met wie ze spelen zie je pas kort voor de wedstrijd. Aan de bal zijn ze erg goed en voorin hebben ze genoeg kwaliteit om te scoren, maar in de omschakeling is de ploeg kwetsbaar."

"Wie er ook speelt bij Jong Ajax, ze kunnen allemaal voetballen”, vervolgt Pusic, die vrijdag over dezelfde selectie kan beschikken als afgelopen maandag tegen Jong AZ. "Die wedstrijd tegen AZ was niet goed van onze kant, ondanks ons matige spel hebben we vooral voor rust veel kansen gecreëerd. We misten het scorend vermogen en daardoor maakten we het onszelf heel moeilijk." 

Ben jij er vrijdag ook bij in De Grolsch Veste? Bestel hier je kaarten. Er zijn inmiddels 25.000 kaarten verkocht.