Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Joël Drommel tekent nieuw contract

Joël Drommel blijft bij FC Twente. De 22-jarige doelman, die een aflopend contract had in Enschede, zette maandagmiddag zijn handtekening onder een verbintenis tot medio 2021. Een contract met de optie voor nog een seizoen.

 dhs5374
"Met zijn contractverlenging geeft Joël een belangrijk signaal af."

“FC Twente is een fantastische club en ik ben blij dat ik hier in De Grolsch Veste blijf spelen”, vertelt Joël Drommel. “We hebben een paar moeilijke seizoenen gehad bij de club en het was prachtig om afgelopen seizoen met de supporters kampioen te worden en zo terug te keren in de Eredivisie. Ik wil weer met FC Twente in de Eredivisie spelen en me hier verder ontwikkelen. Hoe gek het ook klinkt: misschien is een seizoen Keuken Kampioen-divisie ook wel goed voor me geweest. Een stapje terug, om er twee vooruit te kunnen doen. Ik ben als keeper natuurlijk nog volop in ontwikkeling.”

Ted van Leeuwen: “Joël Drommel heeft een geweldig seizoen achter de rug. Zijn bijdrage aan de titel is enorm geweest. Met zijn contractverlenging geeft Joël een belangrijk signaal af. Ondanks zijn transfervrije status heeft hij voor een verlenging bij FC Twente gekozen. Dat betekent dat hij een sportieve keuze maakt, geen financiële. Joël maakt met die keuze duidelijk dat hij kiest voor FC Twente, de trainers en de nieuwe aanpak. De technische staf is geweldig blij met zijn beslissing en die stemming is er ook bij de spelers.”

Over Joël Drommel

Joël Drommel kwam in 2014 naar FC Twente. Zijn eerste speelminuten maakte de doelman in Onder 19, waarna hij snel overstapte naar Jong FC Twente. Met het Twentse beloftenteam maakte hij in 2015 zijn debuut in de Jupiler League en in september van dat jaar debuteerde Drommel in de hoofdmacht van FC Twente, in de thuiswedstrijd tegen Ajax (2-2). Drommel speelde tot dusver 66 competitiewedstrijden voor de club. Afgelopen seizoen behaalde Drommel met FC Twente de titel in de Keuken Kampioen Divisie en werd hij gekozen tot keeper van het seizoen. Door de supporters van FC Twente werd Drommel gekozen tot speler van het seizoen.

Foto's: Frank Hillen