Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Joël Drommel één duel niet speelgerechtigd

Joël Drommel is niet speelgerechtigd in de wedstrijd tegen TOP Oss. Drommel trok zich dinsdag terug bij Jong Oranje, omdat hij hoorde dat hij derde doelman zou zijn. Hij gaf er de voorkeur aan dan liever bij FC Twente tegen TOP Oss in het doel te staan. De reglementen gaven de KNVB de mogelijkheid om de speler uit te sluiten voor de interlandperiode plus vijf dagen erna. Dat zou in de praktijk betekenen dat Drommel tegen TOP Oss en FC Dordrecht niet speelgerechtigd was. Dezelfde reglementen geven de bonden de ruimte de vijf-dagen-regel niet toe te passen en de KNVB heeft gebruik gemaakt van die reglementaire afwijkingsmogelijkheid.

20180707 fleringen fct 17093 drommel

Nico-Jan Hoogma, directeur topvoetbal KNVB, reageerde via de website van de KNVB als volgt: “Om FC Twente snel duidelijkheid te geven, hebben we in eerste instantie het FIFA-reglement zoals het is toegepast op de situatie. Volgens dat reglement zou Drommel door het afhaken bij Jong Oranje niet speelgerechtigd zijn voor zijn club tijdens de huidige interlandperiode plus vijf dagen daarna. Dat had betekend dat hij de wedstrijden tegen TOP Oss en FC Dordrecht had moeten missen. Vanwege de uitzonderlijke situatie dat FC Twente al een officiële wedstrijd speelt tijdens de interlandperiode, hebben we redelijkerwijs besloten dat Drommel alleen die wedstrijd aan zich voorbij hoeft laten te gaan. Liefst hadden we dit meteen gedaan, maar de menselijke interpretatie van deze specifieke FIFA-regel liet langer op zich wachten.”

Ted van Leeuwen: “Voor speler, club en bond is het goed dat er duidelijkheid gekomen is. FC Twente was op de hoogte van de reglementen en de speelruimte die FIFA de nationale bonden biedt. En de zaak lag gecompliceerder dan menigeen dacht. We zijn overigens content met de flexibele houding die de KNVB betracht heeft. De bond heeft de nuances aangevoeld en het sportieve belang laten prevaleren.”