Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

​Jesse Bosch terug op Oale Groond

Toen Jesse Bosch begin deze week als speler van FC Twente het veld van SV De Lutte opstapte, gingen zijn gedachten terug naar de tijd dat hij als jonge jongen uit het dorp zelf langs de lijn stond. Elke zomer wanneer er weer een profclub neerstreek in De Lutte verzamelde Jesse zich met zijn vrienden op het veld van zijn club en sloegen ze geen training over. Deze dagen is de 19-jarige middenvelder voor even terug op Oale Groond. 

Imgl6417
“Mijn broertje voetbalt met zijn vriendjes op de velden naast ons"

“Zo’n trainingsweek in je eigen dorp is heel speciaal”, glimlacht Jesse Bosch. “Mijn familie, vrienden, iedereen is voor FC Twente. Iedereen om me heen praat over de club en kent precies het gevoel. Dat ik hier dan mag trainen is echt bijzonder. Ik woon al mijn hele leven middenin het dorp en ken dan natuurlijk veel mensen die komen kijken, dat maakt het extra leuk.” 

Opa maakt deel uit van de onderhoudsploeg van SV De Lutte en Jesse’s vader komt af en toe even langs. Net als zijn jongere broertje en zusje, dinsdag waren ze er met de hele schoolklas. “Mijn broertje voetbalt dan met zijn vriendjes op de velden naast ons, dat is erg grappig. Toen ik zo jong was ging ik ook altijd kijken als clubs in De Lutte trainde, ik was er altijd. Zeker als FC Twente kwam. Vorig jaar nog toen ze hier ook trainden. Je gaat dan toch even kijken.” 

Tien jaar was Bosch toen hij werd geselecteerd en vervolgens als eerstejaars D-speler bij FC Twente kwam. Dat hij nu met de selectie terugkeert in De Lutte was toen nog te ver weg om over te dromen. “Toen ik zo oud was dacht ik er niet zo over na. Als jonge jongen sta je wel naar die trainingen te kijken, maar als je die mannen dan op het veld ziet staat is dat nog zo onrealistisch en ver weg”, vertelt Bosch, die vorig seizoen een aantal maal met het eerste meetrainde en nu dus de voorbereiding mee mag maken. 

"Hier zijn de jongens zo constant"

“Dat voelt wel als iets officieels. Nu krijg ik de kans mij te laten zien in de wedstrijden en is het allemaal nog serieuzer. Deze week merk je hoe het er echt allemaal aan toe gaat. Vorig jaar bij FC Twente onder 19 was het nog jeugdvoetbal, maar bij het eerste is allemaal zo anders. Overal wordt rekening mee gehouden. Het zijn kleine dingen die het zo veel anders en professioneler maken. Op het veld heb je altijd goede intensiteit, de constantheid van de spelers is zo hoog, dat valt me erg op. Bij de jeugd heb je spelers die twee leuke acties direct afwisselen met drie slechte, hier zijn de jongens zo constant. Als middenvelder zie je hier hoe vast je aan de bal moet zijn en je geen rare fouten kunt maken, van de oudere jongens kan ik nog zo veel leren. Dit zijn allemaal mooie leerzame ervaringen deze week.”