Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Jesse Bosch tekent nieuw contract

Jesse Bosch heeft woensdagmiddag zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij FC Twente. De 20-jarige middenvelder tekende een verbintenis tot 2022 met de optie voor nog een seizoen.

 dhs7229
"In half jaar tijd op eigen kracht ontwikkeld tot volwaardige speler van de selectie”

“Het is een jongensdroom die uitkomt”, vertelt Jesse Bosch. “Vroeger keek ik altijd naar FC Twente en nu speel ik hier zelf. Dat zijn toch de mooiere momenten van het jaar of van het leven nu. In mijn familie- en vriendenkring ken ik weinig mensen die niet voor FC Twente zijn. Zij gaan ook altijd naar het stadion, voor hen vind ik het ook extra mooi.”

“Dat FC Twente voor langere tijd met mij verder wil geeft mij een goed gevoel en zie ik als een compliment dat het goed gaat. Dit seizoen heb ik mijn debuut mogen maken en ik denk dat ik in korte tijd als voetballer, maar ook als persoon gegroeid ben. Je stapt toch een volwassener wereld in als jeugdspeler, waarin alles wat anders gaat.”

Ted van Leeuwen: “Nadat Godfried Roemeratoe onlangs zijn contract heeft getekend, is Jesse Bosch de volgende speler uit de eigen jeugd die toe is getreden de A-selectie. Een mooie ontwikkeling, we hebben veel vertrouwen in hen. Jesse is dit seizoen als stagiaire bij de selectie gekomen en heeft zich in een half jaar tijd op eigen kracht ontwikkeld tot een volwaardige speler van de selectie.”

Van SV De Lutte naar FC Twente
Op tienjarige leeftijd maakte Jesse Bosch de overstap van SV De Lutte naar de jeugdopleiding van FC Twente. De middenvelder doorliep de Voetbalacademie en speelde afgelopen seizoen voor Onder 19. In de zomer voegde Bosch zich bij de selectie en maakte in oktober zijn officiële debuut in de bekerwedstrijd tegen De Treffers. Op 18 januari jl., tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Groningen, maakte Jesse Bosch zijn debuut in de Eredivisie. 

Foto's: Frank Hillen