Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Javier Espinosa naar FC Twente

FC Twente heeft haar selectie versterkt met Javier Espinosa. De 25-jarige Spaanse middenvelder komt transfervrij naar FC Twente en tekent in Enschede een contract voor twee seizoenen met de optie voor nog een jaar.

Header
"Javier is een geweldige allround middenvelder"

Ted van Leeuwen: “We zijn buitengewoon trots dat Javier voor FC Twente heeft gekozen en dat we hem voor meerdere jaren hebben kunnen vastleggen. Javier is een geweldige allround middenvelder die bij FC Barcelona is opgeleid en met zijn 25 jaar heeft hij al een bulk aan ervaring. Zijn komst heeft veel energie gekost en daarom is het mooi dat we zijn overgang hebben kunnen realiseren. Ook bij deze overgang speelde de grootte van de club een belangrijke rol voor de speler om voor FC Twente te kiezen.”

Javier Espinosa is afkomstig van de jeugdopleiding van FC Barcelona. Espinosa debuteerde in mei 2010 voor FC Barcelona B en in 2014 vertrok naar Villarreal. Afgelopen seizoenen speelde hij voor Almeria, Elche, Levante en Granada. Espinosa speelde tot dusver 214 wedstrijden in het Spaans betaald voetbal en scoorde daarin 18 keer.