Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Ivar van Dinteren treedt toe tot de Technische Staf

Ivar van Dinteren (41) treedt toe tot de technische staf van FC Twente. Van Dinteren wordt samen met de eerder aangestelde Andries Ulderink assistent-trainer van Ron Jans. Van Dinteren tekent een contract voor een seizoen.

Van dinteren 1200x1200
"Een staf die complementair is aan elkaar.”

Ivar van Dinteren: “Afgelopen seizoen heb ik met Ron Jans prettig samengewerkt in Amerika en hebben we een goede band opgebouwd. Wanneer je gevraagd wordt door FC Twente twijfel je niet en sluit je je daar graag bij aan. Als trainer heb ik in de jeugd gewerkt, bij de amateurs, bij beloftenteams en was ik assistent-trainer in de eerste divisie. Deze overgang naar FC Twente zie ik als een mooie volgende stap. Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan en maandag weer op het veld te staan.” 

Technisch Directeur Jan Streuer: “Met de toevoeging van Ivar van Dinteren hebben we de posities binnen de technische staf ingevuld voordat de eerste training maandag begint. Ivar is al jaren trainer en heeft afgelopen seizoen met Ron Jans samengewerkt bij FC Cincinnati. Nadat we eerder Andries Ulderink als assistent-trainer en Nick Segers als performance coach hebben vastgelegd maakt Van Dinteren de trainersstaf compleet. Een staf die complementair is aan elkaar.”

Ivar van Dinteren
Ivar van Dinteren kwam als speler uit voor FC Utrecht, FC Groningen, RKC Waalwijk, Helmond Sport, PEC Zwolle, Telstar en het Amerikaanse Dayton Dutch Lions FC. Na zijn spelerscarrière ging Van Dinteren als trainer aan de slag bij Dayton en was vervolgens werkzaam in de jeugd van PEC Zwolle en hoofdtrainer bij SDO Bussum. Van Dinteren was tussen 2017 en 2019 trainer van Jong Almere City FC en assistent-trainer bij Almere City FC. Afgelopen seizoen vervulde Van Dinteren de rol van assistent-trainer bij FC Cincinnati.