Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Invulling staf Voetbalacademie voor het nieuwe seizoen

Eric Weghorst en Peter Niemeyer hebben vanaf komend seizoen de operationele leiding van de FC Twente Voetbalacademie. Peter Niemeyer combineert zijn taken met de rol van assistent-trainer bij de eerste selectie en is de verbinding tussen het eerste elftal en de jeugdopleiding. Rob Boudrie blijft Manager Opleiding van de Voetbalacademie.

Logo header 1

De verdere invulling van de staf van FC Twente Voetbalacademie ziet er als volgt uit: 

Theo ten Caat is ook komend seizoen trainer van Jong FC Twente en Job ten Thije wordt trainer/coach van Onder 19. Beide teams spelen hun wedstrijden in hun eigen competitie, maar worden een trainingsgroep (Onder 21). Onder 19 komt sinds drie seizoenen weer uit op het hoogste niveau, daarmee spelen alle teams op het hoogste niveau van hun leeftijdscategorie.

Trainer Jeffrey de Visscher schuift door van Onder 15 naar Onder 17. Nicky Kuiper keert terug bij FC Twente en wordt trainer van Onder 16, Kuiper was afgelopen seizoenen als jeugdtrainer actief bij Vitesse. De trainerspositie bij Onder 15 is nog vacant. Luc Stolker wordt trainer van Onder 14, de voetbalschool en coördinator van de Multi-skills trainingen. Olivier Amelink wordt trainer van Onder 13 en Daan Jalving van Onder 12, hij wordt geassisteerd door Sergio Babb. Thomas Tijhuis blijft trainer van Onder 11 en wordt geassisteerd door Ugur Zefvi.

Ellery Cairo is als Fysiek Trainer actief bij de bovenbouw van de Voetbalacademie (O21, O19, O17 en O16) en zal onder leiding van Balder Berckmans ook betrokken zijn bij de eerste selectie. Michel Veurink wordt keeperstrainer van Onder 21, Onder 19 en de onderbouw, Frank Snijders vervult deze rol bij de middenbouw (O17, O16, O15 en O14) van de Voetbalacademie en de Voetbalschool. Waldo Rehbergen is trainer Multi-skills.

De jeugdteams beginnen maandag 24 juni aan hun eerste deel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Na een break in juli hervatten zij begin augustus de trainingen.