Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“Interessante confrontatie”

Morgenavond treedt FC Twente op Het Kasteel aan tegen Sparta Rotterdam. De topper van dit weekend in de Keuken Kampioen Divisie. “Een interessante confrontatie”, blikt trainer Marino Pusic vooruit. “Sparta is thuis de beste en wij in uitduels. Wij gaan met volle moed naar Sparta toe, ondanks de personele problemen.”

Marino pusic
"Het zal een last call worden voor Wout"

In aanloop naar het treffen met Sparta kende Marino Pusic deze week een gemengd gevoel. “De spirit en de intensiteit op de trainingen was heel goed, het is alleen flink balen dat we deze week wat spelers hebben moeten missen.” FC Twente kent namelijk een aantal afwezigen. Javier Espinosa (bovenbeenblessure) is er sowieso niet bij, net als Ulrich Bapoh (ziek) en Tim Hölscher. Fred Friday is speelgerechtigd en is vanaf nu inzetbaar voor FC Twente. Achter de namen van aanvoerder Wout Brama en Ricardinho staat een vraagteken. “Morgen bij de warming-up moeten we kijken of Wout kan spelen”, licht Pusic toe. “Het zal een last call worden, maar op dit moment ga ik ervan uit dat hij niet inzetbaar is. Het is een serieuze aderlating. Het is flink balen dat we niet compleet zijn, zeker als je de kraker tegen Sparta speelt. We moet ermee dealen, maar het geeft andere jongens kansen. Daar hebben we vertrouwen in. We zijn een ploeg die altijd voor de overwinning gaat, nu ook.”

Sparta Rotterdam staat momenteel op een vierde plek in de competitie. “Sparta is een van de titelkandidaten”, vervolgt Pusic. “Ze hebben afgelopen vier wedstrijden gelijkgespeeld, maar elke club heeft een mindere fase. Wij hebben die in november gehad en Sparta in januari.” Afgelopen week speelde Sparta gelijk bij Volendam. “In die wedstrijd zakten ze na 75 minuten weg, maar lieten zij zich daarvoor in de wedstrijd heel goed zien. Sparta is een ploeg met veel kwaliteiten, dat hebben we ook gemerkt in de eerste wedstrijd van dit seizoen. Een fysieke ploeg met scorend vermogen die goed is in de standaardsituaties, maar dat zijn wij ook.”

Sparta Rotterdam – FC Twente, aanvang 20.00 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük en is live te zien op FOX Sports.