Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

In Memoriam - Hennie Ardesch

Vanmiddag bereikte ons het droevige bericht dat oud-speler en clubman Hennie Ardesch plotseling is overleden. Hennie speelde in de jaren '60 en '70 voor onze club en was als vrijwilliger nog bijna dagelijks in De Grolsch Veste. De oud-doelman was een van de vaste rondleiders in het stadion en nauw betrokken bij diverse projecten van Scoren in de wijk. Hennie Ardesch was een ambassadeur voor FC Twente. 

Logo fct 5

Hennie Ardesch, geboren in Enschede, begon zijn profcarrière bij SC Enschede en stapte in de zomer van 1965 over naar FC Twente. Hij maakte het debuutjaar van de club mee en was daarmee een speler van het eerste uur. Na voor ADO Den Haag en een jaar in de Verenigde Staten te hebben gespeeld, keerde Hennie in 1973 terug in Het Diekman waar hij twee seizoenen actief was voor FC Twente. In 1977 sloot hij zijn profcarrière af. 

Hennie Ardesch was na zijn actieve loopbaan jarenlang vrijwilliger bij FC Twente en was in al zijn functies een ambassadeur voor de club. Ook was hij actief voor FC Twente Vrouwen. Tot 2011 was Hennie Ardesch teammanager en keeperstrainer van het vrouwenteam. 

We wensen zijn vrouw Julia, zijn dochter Judith en zoon Rick, kleinkinderen en overige familieleden en vrienden veel sterkte toe. 

Hennie is 76 jaar geworden.

Zondag, voorafgaand aan het duel met Ajax, staan we in De Grolsch Veste stil bij zijn overlijden.