Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"In een kwartier na rust verlies je de wedstrijd"

Trainer Ron Jans, Joël Drommel en Ramiz Zerrouki zijn het na afloop van de verloren competitiewedstrijd tegen FC Utrecht (1-2) met elkaar eens: FC Twente heeft de wedstrijd tegen FC Utrecht zondag in de beginfase na rust uit handen gegeven.

Ave 4599
"De jongens werken zo hard, ze zijn tot het gaatje gegaan"

"De voorsprong bij rust was volkomen terecht. Maar in een kwartier na rust verlies je de wedstrijd", zegt Ron Jans, die met FC Twente al na vier minuten in de tweede helft de gelijkmaker incasseerde. "Een niet goed weggewerkte bal en aan de verkeerde kant dekken. Na zo'n treffer zie je dat het elftal onzeker wordt en na een individuele fout sta je 1-2 achter. Utrecht liet ons nog in leven met de gemiste strafschop. Daarna hebben we er alles aan gedaan om de 2-2 te maken. De jongens werken zo hard, ze zijn tot het gaatje gegaan." Dat was ook de reden dat Jans noodgedwongen wisselde: Kik Pierie raakte geblesseerd (hamstring) en Jayden Oosterwolde had krampverschijnselen. "We hebben een selectie die het niet gewend is 34 wedstrijden te spelen. Volgende week hebben we gewoon weer 11 spelers."

Drommel: "Blij met publiek"

"Super blij dat we weer met publiek hebben kunnen spelen. Daar doe je het voor, dat is geweldig. Het leeft hier enorm en dan wil je thuis punten pakken, maar helaas is dat nu niet zo." Drommel zag zijn ploeg een prima eerste helft spelen, maar een mindere tweede. "In de eerste helft speelden we met veel energie. Maar in de eerste tien minuten van de tweede helft geef je twee goals makkelijk weg, in 10 minuten." In de tweede helft was Drommel, bij een 1-2 stand, betrokken bij de penalty van FC Utrecht, die uiteindelijk over werd geschoten door Sander van de Streek. "Ik vind dat je moet komen in zo'n situatie. Ik raakte de bal bijna, maar hij deed het slim."

Zerrouki: "We geven niet op"

"Het was heerlijk om weer voor publiek te voetballen. Dan wil je ook winnen, maar dat hebben we niet gedaan. We hebben een goede eerste helft gespeeld, met veel energie. We gingen ervoor met elkaar en maakten een goede goal. Maar dan kom je de tweede helft uit de kleedkamer en geef je het in tien minuten weg. Dat begon met een corner tegen en uit die afvallende bal scoorden zij", zegt Zerrouki, die vond dat FC Twente het in de eerste helft beter deed. "We wonnen toen veel tweede ballen en creëerden daaruit ook kansen. Maar we hebben nog vier wedstrijden en dus nog alles om voor te spelen. We trainen hard en het vertrouwen en de beleving zijn er. We geven niet op, we blijven werken. Want ook vandaag waren er positieve punten waar we mee verder kunnen."Foto's: Anja Veurink & Gerrit Snippert