Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

In de week van 11 mei start verlenging seizoenkaart

Beste FC Twente-supporter,

De samenleving bevindt zich nog steeds in de intelligente lockdown. Met name de contactberoepen en de horeca hadden gehoopt op een versoepeling van de regels. Dit is voorlopig nog niet aan de orde. De gezondheid van iedereen blijft voorop staan. De Vergunningsplichtige evenementen en dus ook het betaald voetbal zijn in ieder geval tot 1 september verboden. Hopelijk kan na die datum de Eredivisie weer van start. Het blijft afwachten, maar ondertussen zit de club niet stil.

I

De verlenging van de seizoenkaarten start in de week van 11 mei, komende week gaan we alle supporters uitgebreid informeren. Uiteraard wordt heel goed gekeken binnen welke voorwaarden we de seizoenkaart gaan aanbieden. Onzekerheden als ‘wanneer start de competitie en kan dit wel of niet met publiek?’ dienen we hierbij mee te nemen. 

FC Twente heeft deze maand van verschillende supporters(verenigingen) berichten ontvangen dat zij niet gecompenseerd hoeven te worden voor de gemiste wedstrijden, mooie signalen. Toch willen we die mogelijkheid wel gaan bieden. We komen hier op een later moment op terug. Supporters die een losse kaart hadden gekocht voor een van de laatste wedstrijden van het afgelopen seizoen krijgen binnenkort ook een voorstel.

Eerste selectie, FC Twente Vrouwen en Voetbalacademie
Deze week hebben we gemeld dat technisch directeur Ted van Leeuwen aan het einde van het seizoen vertrekt bij FC Twente. Om een nieuwe stap te zetten wil de club een andere koers varen. Ted van Leeuwen heeft vorig seizoen met het behalen van de titel in de Keuken Kampioen Divisie en met handhaving dit seizoen fantastisch werk geleverd. Daarvoor zijn we hem veel dank verschuldigd. Het is nog lang geen 1 september, maar in principe start de voorbereiding twee maand daarvoor alweer. Dan wil je voor een groot deel klaar zijn voor het nieuwe seizoen. Het is duidelijk dat we op korte termijn een nieuwe technisch directeur willen presenteren.

Maandag a.s. hervat de eerste selectie de training in Hengelo. Er zal volgens de richtlijnen van het RIVM worden getraind, dat betekent in kleine groepjes en op minimaal anderhalve meter afstand. In verband met de veiligheid zijn de trainingen niet toegankelijk voor supporters. We hopen op begrip voor deze beslissing. Bij de Academie is ervoor gekozen om voorlopig nog niet te starten met trainen in groepen.

Daan Rots, huidig speler van Onder 19, heeft een tweejarig contract getekend bij FC Twente. Hij gaat volgend jaar starten in het nieuw op te richten Onder 21. Daan is de eerste in een reeks van jeugdspelers die zich langer aan de club verbindt.

Bij FC Twente Vrouwen hebben international Fenna Kalma, Daphne van Domselaar, jeugdinternational Ella Peddemors en Lois Niënhuis hun contract verlengd. Daarnaast speelt Marisa Olislagers komend seizoen voor FC Twente. De 19-jarige jeugdinternational komt over van ADO Den Haag.

Tien jaar geleden kampioen van Nederland
Zondag 2 mei 2010 werd FC Twente kampioen, een dag om nooit te vergeten. Morgen, exact tien jaar later, wordt hier uitgebreid bij stilgestaan. Met een speciale documentaire, een magazine, aandacht via onze social media kanalen en in de regionale media kan iedereen de landstitel opnieuw beleven. De documentaire ‘Van Ons, de schaal kwam naar Twente’ gaat zaterdag 2 mei om 20.30 uur in première bij FOX Sports. Het magazine is deze week door de inzet van De Vriendenkring, medewerkers van Scoren in de wijk en vrijwilligers van de club verspreid bij zorginstellingen in de regio. Daarnaast is het magazine op 2 mei voor iedereen online beschikbaar via onze website. Elke supporter kan dit weekend het grootste sportieve succes in de historie van de club opnieuw beleven. Iets om naar uit te kijken, lijkt me.

Beste mensen, blijf gezond!

Paul van der Kraan

Algemeen Directeur