Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

In de BASIS - Wald Been: "Ongeëvenaard zakelijk platform"

Vanuit de 14e editie van ons businessmagazine BASIS, uitgekomen in september 2020, wordt er wekelijks een businessinterview uitgelicht. Deze week het interview met Wald Been, directeur van TReNT.

Zakelijke%20supporter trent

Foto's: Barbara Trienen

TReNT, de leverancier van glasvezelverbindingen, is een trouwe supporter van FC Twente. Als Enschedese organisatie lag het voor de hand om FC Twente te steunen, vertelt directeur Wald Been.

TReNT is vooraanstaand leverancier van dark fiber, de kabels waar data met lichtsnelheid doorheen schiet. Voor bedrijven en zorginstellingen, van scholen tot overheden legt TReNT een glasvezelverbinding aan. Sinds dit jaar maakt het bedrijf deel uit van Alliander. Een nieuwe situatie, zegt Wald Been: “Ook al omdat ons werkgebied drie keer zo groot is geworden en onze activiteiten zijn uitgebreid in Noord-Holland, Friesland en Flevoland.” En hoewel het hoofdkantoor van Alliander in Arnhem staat, is de liefde voor FC Twente gebleven. “Natuurlijk, FC Twente is onze club. Er is een fantastische sfeer, het is het uithangbord voor Twente. En het heeft een positieve impact op het regionale zelfbeeld. Dat zijn belangrijke elementen.”

"Het gaat ons voornamelijk om de contactmomenten met bestaande relaties"

Van de achttien medewerkers bij TReNT zitten er tien op de tribune. “Dat geeft ook aan hoe betrokken we zijn.” TReNT is destijds toegetreden tot de Supportgroep. Een aantal jaren later is de TOS erbij gekomen. Na vijftien jaar stapte TReNT uit de Supportgroep en bleef alleen de TOS over maar wél met zeven stoelen. “Het gaat ons niet zozeer om het werven van nieuwe klanten, maar meer om de contactmomenten met bestaande relaties. We spreken die normaliter alleen als er een storing is en dat is dus heel weinig. Voor wedstrijden nodigen we dan IT-managers of systeembeheerders uit. Dat zijn voor ons belangrijke ambassadeurs. Als zakelijk platform is FC Twente daarvoor ongeëvenaard. Daarnaast zijn er dit jaar ook twee medewerkers toegetreden tot de Talent Group Twente: een nieuwe en speciale netwerkgroep voor jonge professionals.” Been is tot slot hoopvol over het nieuwe seizoen: “Ik ben blij met Ron Jans. Hij kan zorgen voor de juiste vibe in het team.”