Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

In de BASIS - Vitaal personeel is duurzaam inzetbaar

Vanuit de 14e editie van ons businessmagazine BASIS, uitgekomen in september 2020, wordt er wekelijks een businessinterview uitgelicht. Deze week het interview met sportarts Sanne Hesselink. Hesselink is verbonden aan Orthopedische en Sportmedische Kliniek OCON en maakt tevens deel uit van de medische staf van FC Twente.

Zakelijke%20supporter ocon

Foto's: Barbara Trienen

“Begin 2017 ben ik als sportarts bij OCON begonnen en houd ik spreekuren voor sportmedische onderzoeken, inspanningstesten en blessureconsulten. Sinds december 2018 ben ik vier dagen per week een aantal uur aanwezig voor sportmedische begeleiding bij FC Twente. Ik houd fysieke klachten en blessures in de gaten en zorg ervoor dat indien nodig spelers in OCON of ZGT bij de juiste arts terecht komen. Door de integrale samenwerking met de orthopeden zijn er korte lijntjes. Ik zie de spelers veel en mijn grootste taak is de belastbaarheid van de spelers goed te houden en voorkomen dat ze door blessures uitvallen. Ook voor ondernemers en hun werknemers kan OCON veel betekenen.”

Hesselink: “Ondernemers hebben steeds meer oog voor de fitheid van hun personeel. Er wordt bijvoorbeeld samen gesport, er worden gezonde lunches aangeboden, noem maar op. OCON biedt sportmedisch onderzoek aan in pakketten naar wens. Denk daarbij aan een keuring waarbij belastbaarheid en conditie wordt gemeten door middel van een inspanningstest, screening van hart en longen, bloedonderzoek en onderzoek van gewrichten en meer.”

Juist nu de afgelopen maanden het sporten veelal stil lag, mensen thuis werkten en er hier en daar wat kilo’s bij zijn gekomen, is het zinvol met een goede opbouw weer te starten met sporten. Hesselink: “Wij geven daarin preventief en ondersteunend advies. Vitale en gezonde medewerkers zorgen voor minder verzuim. Het aanbieden van ondersteuning bij een gezonde leefstijl is een teken van goed werkgeverschap. Het zorgt voor duurzaam inzetbare mensen op de werkvloer. We bieden maatwerk richting het bedrijf en individu. Deelnemen aan een sportevenement zoals bijvoorbeeld de Company-run van de Enschede Marathon kan het doel zijn waarbij wij dan vooraf testen en meedenken in de opbouw.”