Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

In de BASIS: Trots bedrijf met hart voor FC Twente

Vanuit de 14e editie van ons businessmagazine BASIS, uitgekomen in september 2020, wordt er wekelijks een businessinterview uitgelicht. Deze week het interview met Gerald Oude Nijhuis, commercieel directeur bij Jonkman Coating. Er wordt onder andere gesproken over de verbondenheid met FC Twente en de nieuwe productielijn die onlangs door het bedrijf werd gelanceerd.

Tos leden%20uitgelicht jonkman%20coating 2

Met een nieuwe manier van verticaal poedercoaten had Jonkman Coating onlangs een primeur in de Benelux. Vanuit een nieuw pand in Hengelo trekt het bedrijf, dat een sterke band met FC Twente heeft, daarmee de aandacht vanuit het buitenland.

Jonkman Coating is een bekende, landelijke speler op het gebied van het voorbehandelen van kunststoffen en metalen voor de bouw en algemene industrie. Materialen die door het bedrijf gecoat zijn, zijn terug te vinden op onder andere luxe jachten, vrachtwagens, machinebouw en bij defensie, maar de grootste markt is de woning- en utiliteitsbouw. Denk bijvoorbeeld aan profielen voor ramen en deuren, vliesgevels en schuifpuiten. “Wat wij doen is enorm breed”, zegt commercieel directeur Gerald Oude Nijhuis (52). “Dat maakt ons werk ontzettend leuk en afwisselend.”

Het in Hengelo gevestigde bedrijf is al jaren verbonden aan FC Twente. “Zelf kom ik er sinds mijn zevende”, zegt Oude Nijhuis. “Eerst zat ik in jongerenvak PP in Het Diekman, later ging ik naar Vak P. Ook met Jonkman zijn we trouwe supporters. Veel van onze medewerkers hebben Twente in het hart zitten. Als bedrijf hebben we vier stoelen voor onze medewerkers. Daarnaast maken we geregeld gebruik van Cook & Play. Een mooi concept dat wordt geroemd door onze klanten.”

Nieuwe productielijn
Jonkman Coating trok onlangs de aandacht door een nieuwe productielijn te lanceren, waarbij aluminium profielen op een alternatieve manier gecoat worden. Dat maakte de tongen los in de branche. “Het lakken van aluminium profielen gebeurt veelal horizontaal, wij lakken verticaal. Dat is niet nieuw, maar waarin we ons onderscheiden is dat we in de voorbehandeling geen chroom-6 meer hoeven te gebruiken. Wij bieden een alternatief waarbij we gebruik maken van pre-anodisatie, daarbij wordt op elektrochemische wijze een dun pre-anodisatie laagje aangebracht waar de lak zich uitstekend aan hecht en die zorgt voor een zeer goede corrosiewering. Voor deze manier van werken - het verticaal pre-anodiseren en poedercoaten in één lijn - ontvingen wij onlangs als eerste in de wereld een Qualicoat-certificaat. Daar zijn we bijzonder trots op.”