Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

In de Basis - Talent Group Twente bereikt magische grens van honderd leden

Vanuit de 14e editie van ons businessmagazine BASIS, uitgekomen in september 2020, wordt er wekelijks een businessinterview uitgelicht. Deze week het interview met Talent Group Twente, waarbij er gesproken wordt over de groei die het in razend tempo doormaakt.

Interview talent%20group%20twente 1

Foto's: Barbara Trienen

De nieuwe, jonge businessclub Talent Group Twente zag in de eerste maanden van 2020 het levenslicht. Vlak daarna brak de coronacrisis uit. “We gingen live bij Waanders.studio in Goor. Een kwartier later werd al het eredivisievoetbal eruit gegooid”, blikt voorzitter Rowin du Gardijn terug. 

Het was op dat moment even slikken voor het bestuur van de jonge netwerkgroep die zich richt op ondernemers en jonge professionals van achttien tot en met vijfendertig jaar. Maar zich erdoor uit het veld laten slaan? Dat was geen optie. “Het idee voor deze businessclub bestond al langer”, zegt du Gardijn. Zorgen maken over de toekomst deed hij dan ook niet. “Maar dat alle voetbalwedstrijden gecanceld werden was wel een aderlating. We moesten op zoek naar andere manieren om met elkaar in contact te komen.” Ideeën werden al snel uitgewisseld. Drie keer werd er - in kleine gezelschappen - een bedrijfsbezoek georganiseerd en er werden LinkedIn-trainingen gehouden via het online communicatiekanaal Zoom. Zo konden de leden toch met elkaar in contact komen en elkaar leren kennen. “Dat komt alleen maar van pas in het stadion. Daar delen we de ruimte met de TOS en Gouden Talenten. Voor leden van Talent Group Twente is het fijn dat we elkaar dan al een keer hebben ontmoet. Als je dan naar het stadion komt, ken je direct al mensen. Dat legt de drempel wat lager en maakt het netwerken makkelijker.”

“Het idee voor deze businessclub bestond al langer”

Magische grens
Hoewel de mogelijkheden voor de Talent Group Twente door de coronamaatregelen ernstig werden beperkt, zag de netwerkgroep het aantal leden in de eerste maanden al flink toenemen. In augustus werd zelfs de magische grens van honderd leden bereikt. Du Gardijn: “Of dat mij heeft verbaasd? Enerzijds wel, omdat er geen voetbal is. Anderzijds hoop je op dit succes. Ik heb het gevoel dat de visie en de gedachtegang van onze businessclub heel erg klopt. In Twente is er bijna geen podium voor jonge talenten en jonge ondernemers, terwijl daar veel vraag naar is. Wij hopen dat te kunnen bieden. Hier kom je gelijkgestemden tegen, waarmee je kan sparren over zaken waar je in je werk of bedrijf tegenaan loopt.” Wat du Gardijn als een groot compliment ziet is dat niet alleen jongeren uit Twente zich aansluiten bij de businessclub, maar ook van buiten de regio. “We hebben een stuk of twaalf leden uit Deventer. We zijn dus ook buiten de regio vertegenwoordigd. Dat al die nieuwe leden ondanks de corona zeggen ‘we gaan ervoor en willen er samen een toffe tijd van maken’ is ontzettend gaaf. Je merkt zelfs al dat leden elkaar opzoeken en dat er klantrelaties ontstaan.”

Diversiteit
Waar Talent Group Twente zich in weet te onderscheiden is de diversiteit. Zo is ongeveer 35 procent van de leden vrouw. Een hoog aantal, aangezien de voetballerij nog altijd een mannen-imago heeft. “Om vrouwen enthousiast te krijgen voor de Talent Group Twente hebben we verschillende Ladies Events gehouden”, zegt du Gardijn. “We vinden het belangrijk om ook vrouwen bij de groep te betrekken, dat zorgt voor een andere dynamiek binnen de groep. Voor al onze leden geldt dat we willen dat ze zich senang bij ons voelen, of je nu net bent afgestudeerd, een eigen bedrijf met dertig man personeel hebt, of dat je werkt bij een advocatenkantoor. Belangrijk is dat er oprechte interesse in elkaar is en iedereen bij ons vindt wat hij of zij zoekt.”

Plek om samen te komen
Hoewel Talent Group Twente ondanks corona een vliegende start heeft gehad, met succesvolle bedrijfsbezoeken en online bijeenkomsten, leeft bij de businessclub toch ook het gevoel van ‘we mogen weer’. Of misschien beter: ‘we mogen eindelijk’. Er wordt uitgekeken naar de wedstrijden in de Grolsch Veste. Het stadion moet de thuisbasis van de Talent Group Twente worden. Tijdens de oefenwedstrijd tegen Fortuna Sittard in de voorbereiding op het nieuwe seizoen kregen de leden vast een voorproefje. “Fijn om weer in het stadion te zijn, het was erg gezellig”, vond du Gardijn. “Het stadion moet de plek worden waar we samenkomen met al onze leden. Ik wil bereiken dat elk Talent Group Twente-lid er anderhalf uur voor de wedstrijd is en ook na de wedstrijd blijft hangen. Dat ze het gevoel krijgen dat er zoveel toffe mensen en jonge ondernemers zijn, dat ze daarbij moeten zijn en willen horen. Het moet echt een uitje zijn en niet alleen een vlug bezoek van de wedstrijd.”